Indlæser Begivenheder
06
oktober
fredag

Schumann, Brahms og kærligheden

6. oktober 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Sebastian Weigle
Solist / Lauma Skride, klaver

Robert Schumann / Manfred ouverture
Clara Schumann / Klaverkoncert
Johannes Brahms / Symfoni nr. 2

SCHUMANN, BRAHMS OG KÆRLIGHEDEN

Det endte som århundredets største trekantsdrama, da Brahms forelskede sig i Schumanns hustru, Clara. Historien om utroskab, vanvid og samvittighedskvaler er ikke blot saftig gossip: Hovedpersonerne omsatte alle de stærke følelser til gribende musik. På dirigentpodiet er tyske Sebastian Weigle på hjemmebane i det romantiske repertoire – og med sig har han den fremadstormende lettiske pianist Lauma Skride.

Som den yngste af tre søstre i en musikalsk familie gæster Lauma Skride for første gang Copenhagen Phil. Den lettiske klavervirtuos er ved at etablere sig som et særdeles varmt solistnavn på de internationale koncertscener, når hun da ikke spiller med sine faste kammermusikalske partnere Anne-Sophie Mutter og Daniel Müller-Schott – eller sin berømte søster Baiba Skride.

20 år gammel havde Johannes Brahms endnu ikke fået gang i karrieren. Men da den mægtige Robert Schumann opdagede talentet og udråbte Brahms til ’den tyske musiks Messias’, fik det unge stjerneskud omsider vind i sejlene. Schumann blev hans mentor, og Brahms flyttede ligefrem ind hos Schumann og hustruen Clara, der var berømt som både klavervirtuos og komponist.

Men alt var ikke fryd og gammen i det musikalske kendis-kollektiv. Schumanns sindslidelser forværredes, og han blev indlagt på et nervesanatorium. Imens indledte Clara og den 14 år yngre Brahms et forbudt kærlighedsforhold. De modsatrettede følelser klinger med i musikken. Stormende forelskelse, sorg, rablende vanvid og afgrundsdyb fortvivlelse. Brahms’ symfoni nr. 2 udspringer direkte af de varme følelser til Clara Schumann – og hendes storslåede klaverkoncert var Brahms’ yndlingsværk.


Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Koncertintroduktion kl. 17:10 på scenen v. musikformidler Mathias Hammer i samtale med bratschist Jakup Lützen
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen
Efter koncerten inviterer Copenhagen Phils orkesterakademi, Lumbye Akademi, på en lille koncert i Carl Nielsen Foyeren på Balkon-etagen. Varighed ca. 20 min.

Detaljer
Dato: 6. oktober 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil