Indlæser Begivenheder
08
oktober
søndag

Halv12 Kammerkoncert

8. oktober 2023 kl. 11:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

HALV12 KAMMERKONCERT

Fire søndage i løbet af sæsonen, når Halv12 kammerkoncerterne løber af stablen, kan man opleve, hvordan grupper af Copenhagen Phils musikere i vidt forskellige konstellationer nyder at dyrke kammermusikspillets ædle kunst. Det er musikerne i orkestrets egen koncertserie, planlagt og spillet af medlemmer selv – ofte med inviterede gæstemusikere.

Nogle af de største kammermusikværker præsen­teres side om side med mere ukendte værker fra det enorme repertoire – topprofessionelt og i en uhøjtidelig atmosfære, skabt enten af en profes­sionel ’guide’ eller med en af musikerne som koncertfører. Musikhuset København danner også i denne sæson de smukke rammer for koncertserien, som begyndte for over 30 år siden, da medlemmer af orkestret tog initiativ til deres egne kammer­ koncerter. Lige siden har Halv12 koncerternes publikum haft glæde af, at mange orkester­musikere i deres fritid med stor glæde og energi kaster sig over kammermusikken. Siden 2019 er det fagottist Signe Haugland og cellist Halina Wigocka Wamberg, der har kurateret, designet og produceret koncerterne.

Denne søndag er både titlen på programmet og på koncertens indledende værk En til En – skrevet af komponisterne/sangskriverne Astrid Sonne og Henriette Motzfeldt.

Med deres baggrund i klassisk/elektronisk musik kombinerer de kammermusik/samples og trommemaskiner/klassiske instrumenter i deres værk. Det er første gang, de skriver musik sammen, og i En til En vil de sætte deres erfaringer fra både pop- og elektronisk musik ind i et kammermusikalsk univers, hvor instrumenterne (violin, bratsch, cello, bas, fagot og slagtøj) bliver selvstændige karakterer, der skiftes til at føre ordet.

Efter koncerten vil publikum få lejlighed til at give deres mening til kende og stillespørgsmål om værket til Astrid og Henriette.

Franz Schubert og Christian Schubart står bag den kammermusikalske perle Forellekvintetten, som Schubert skrev, inspireret af amatørcellisten Paumgartners lovprisning af Die Forelle – den Lied Schubert havde skrevet til Christian Schubarts digt af samme navn.

Schubart (samtidig med Mozart) var på mange måder Franz Schuberts modsætning; en farverig personlighed med evner for bl.a. journalistik, digtekunst og komposition. Han havde en medfødt selvtillid, og så havde han kvindetække – noget man ikke kunne beskylde Schubert for.

Schubart var i lange perioder på flugt og tilbragte adskillige år i fængslet. Digtet Die Forelle er en politisk allegori – historien om den lille, glade fisk (Schubart selv måske), der på grund af et beskidt trick ender med at dingle for enden af snøren. Hvor megen vægt, Schubert lagde på det politiske budskab, vides ikke, men han udelod det sidste vers i Schubarts tekst, hvor unge mennesker opfordres til at tage ved lære af forellen og sky faren, hvor de ser den. Især unge piger advares mod at bide på…

Den 4. af værkets 5 satser er en variationssats over det kendte forelletema.

Ved koncerten medvirker Emily Fowler (violin), Dasha Auer (bratsch), Halina W. Wamberg (cello), Morten Mandal (bas), Signe Haugland (fagot), Benjamin Fox (slagtøj) og Polina Fradkina (klaver).

Billetter købes her på siden og ved indgangen på koncertdagen fra kl. 11:00 (såfremt der ikke er udsolgt).

Pris: 100 kr. / Medlem af orkestrets Venneforening: 50 kr. / Unge u. 25 år: Gratis adgang

Følg Halv12 på / www.facebook.com/Halv12koncerter

Arrangør: Copenhagen Phils musikere
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 8. oktober 2023
Tid: 11:30
Begivenhed KategoriKlassisk
Sted
Vesterbrogade 59
1620 København,