Solister
A
Annette Heick betegner sig selv som en pop-tøs, hvilket siger mere om hendes lune selvironi end hendes sande virke og væsen. For nok kan hun give den glamourøs gas på scenen med stilletter og korte skørter, men den slags dækker på ingen måde det hele… Man skulle nok hellere kalde hende et renæssancemenneske i showbiz!
De seneste 10 år har Annette Heick haft hovedroller i de største danske musicalopsætninger såsom Wicked, My Fair Lady, Evita, Mamma Mia m.fl. Men hun er også sangskriver (har udgivet to albums på eget forlag), tv-vært (bl.a. Dansk Melodi Grand Prix i 2016, 2017, 2018), fast klummeskribent på BT gennem 11 år og debattør i 15 år på DRs populæreste radioprogram nogensinde, Mads og Monopolet. Siden 1997 har Annette haft kontrakt med Disney på rollen som Andersine, og i 2011 var hun nomineret til en Robert for bedste kvindelige hovedrolle i filmen Olsen Banden på de bonede gulve.
Annette Heick er en dybt professionel kunstner, som udover at optræde som sangerinde med både egne og andres sange også krydrer sine koncerter med historier og musikalske billeder fra scrapbogen.
Som konferencier er Annette Heick helt i sit es og styrer ethvert arrangement med varm situationsfornemmelse og køligt overblik. Og det gør hun i øvrigt også på engelsk, tysk, fransk, italiensk og svensk.
Foto: Ditte Capion
C
Den canadisk/portugisiske sopran, Cassandra Lemoine, er uddannet ved Det Kgl. Teater, hvor hun debuterede på Det Kgl. Teater ‘Papagena’ i Mozarts Tryllefløjten i 2017. I sæson 2019/2020 vendte hun tilbage til Det Kgl. Teater som ‘Johanna’ i Stephen Sondheims musikalske dramathriller Sweeney Todd efterfulgt af hendes debut på Operaen i København med Mozarts Bortførelsen fra Seraillet.
Efter at have afsluttet sin bachelor i musik ved University of Victoria i Canada flyttede Cassandra til København for at fortsætte sin uddannelse. Hun har optrådt som ‘Grete’ i Humperdincks opera Hans og Grete, som ‘Drusilla’ i Monteverdis L’incoronazione di Poppea, ‘Eurydike’ i Glucks Orfeus og Eurydike, ‘Dalinda’ i Händels Ariodante, ‘Madame Herz’ i Mozarts Skuespilsdirektøren, ‘The Vixen’ i Janáčeks Cunning Vixen, ‘Prinsessen’ og ‘Ilden’ i Ravels L’enfant et les sortilèges, ‘Lucia’ i Brittens Lucretia, ‘Pamina’ i Mozarts Tryllefløjten, ‘Oberto’ i Händels Alcina, ‘Ophélie’ i Ambroises Hamlet og ‘Sophie’ i Strauss’ Rosenkavaleren.
Cassandra Lemoine har også sunget den ikoniske rolle som ‘Christine Daaé’ i Andrew Lloyd Webbers musical The Phantom of the Opera på Det Ny Teater. Hun har optrådt flere gange på Copenhagen Opera Festival samt på Roskilde Festival med OperaRap: Opera Meets Rap.
I Canada har Cassandra sunget rollen som ‘Kuchtík’ i Dvoráks opera Rusalka samt ‘Hanne’ i Lehars The Merry Widow på Opera Nuovain Edmonton, ‘Belinda’ i Purcells Dido og Aeneas samt ‘Cis’ i Benjamin Brittens Albert Herring på Pacific Operain Victoria. I England har hun sunget ’Papagena’ i Tryllefløjten og ‘Hebe’ i Rameaus Les Indes Galantes på Woodhouse Opera Festival. Cassandra Lemoine sang rollen som ‘Zabel’ i Alfredo Keils opera A Serrana på Zezere Festival i Portugal, og hun fik sin amerikanske scenedebut i 2018 som solist med The Bach Choir of Bethlehem på Bach Festival i Pennsylvania, hvor hun optrådte og indspillede Bachs H-mol messe, Cantata 21 Ich hatte viel Bekümmernis og Händels Ode on St.Cecilia’s Day med Analekta Records.
Cassandra Lemoine er en efterspurgt koncertsolist inden for både barokmusik og nutidig musik. Hun fik sin solistdebut med Concerto Copenhagen på Hindsgavl Festival med Bachs Wedding Cantata under ledelse af oboisten Alfredo Bernardini, hun har optrådt med Jordi Savall på Næstved Early Music Festival, og hun forbliver en fast solist med Camerata Øresund ledet af violinisten Peter Spissky.
Dertil har Cassandra Lemoine sunget ved adskillige premierer af nykomponerede værker bl.a. som ‘Poeten’ i kammeroperaen Son of Heaven af Moto Osada ved Vadstena-Akademien i Sverige samt som sopransolist i Nu og Efter af Niels Rosing-Schow skrevet til 150-årsdagen for Det Kgl. Danske Musikkonservatorium under ledelse af Michael Schønwandt.
D
E
Den dansk-franske sopran Elsa Dreisig (f. 1991) har på få år opnået en rising star status og er blevet et efterspurgt navn på Europas store scener både som fast sanger på operaen i Berlin og med bærende roller i de store operahuse i London og Paris. Hun har modtaget Kronprinsparrets Kulturpris (2019), er blev kåret som ‘Årets operatalent’ ved Copenhagen Opera Festival (2017) samt som ‘Årets unge solist’ af både fransk radio (2015) og det prestigefyldte Victorires de la Musique Classique (2016). I 2016 vandt hun tilmed den prestigefyldte Plácido Domingos Operalia-konkurrence. Herefter tog musikkarrieren for alvor fart, og de seneste år er hun blevet et etableret og eftertragtet navn på den internationale operascene.
Elsa Dreisig er født i Frankrig og dimitterede fra Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse, Paris. Hendes mange roller for Berlin Staatsoper-ensemblet omfattede ‘Pamina’ i Tryllefløjten, ‘Eurydike’ i Orfeus og Eurydike, ‘Diane’ i Hippolyte et Aricie under Sir Simon Rattle, ‘Grete’ i Schumanns scener fra Goethes Faust, ‘Grete’ i Hans og Grete, ‘Violetta’ i La Traviata og ‘Natascha’ i verdenspremieren på Beat Furrers Violetter Schnee.
Elsa Dreisig debuterede ved Opéra de Paris som ‘Pamina’ og er siden vendt tilbage som ‘Lauretta’ i Gianni Schicchi, ‘Elvira’ i I Puritani og ‘Zerlina’ i Ivo van Hoves nye 2019-produktion af Don Giovanni. Andre nylige højdepunkter inkluderer ‘Micaëla’ i Carmen på Festival d’Aix-en-Provence og ‘Musetta’ i La bohème samt debutrollen som Massenets ‘Manon’ på Opernhaus Zürich.
I koncertsammenhæng har hun samarbejdet med orkestre som Les Musiciens du Louvre, Staatskapelle Berlin, Berliner Filharmonikerne, London Symphony Orchestra, Wiener Filharmonikerne og Munich Philharmonic under ledelse af dirigenter som Daniel Barenboim, Sir Simon Rattle, Marc Minkowski, Fabio Luisi, Franz Welser-Möst, Massimo Zanetti og David Zinman. Ved koncerten i januar 2024 er det tredje gang, Elsa Dreisig skal optræde med Copenhagen Phil.
Elsa Dreisig har eksklusivaftale med Warner Classics (Erato). Hendes prisvindende første soloalbum Miroirs blev udgivet i 2018, og i 2020 udkom hendes andet album, Morgen, med pianisten Jonathan Ware. Hun er også med på de nylige optagelser af Beethovens Kristus på Oliebjerget med London Symphony Orchestra under Sir Simon Rattle og Massenets Don César de Bazan.
Elsa Dreisig er datter af den danske operasanger Inge Dresig og franske dramatiker, pianist m.m. Gilles Ramade.
Foto: Simon Fowler
G
Graabrødre Kammerkor er blandt de rigtig gode kammerkor i Danmark. Siden korets stiftelse i 1995 har koret været i konstant musikalsk udvikling. Udgangspunktet er den ældre europæiske kirkemusik fra renæssancen og barokken, men sideløbende fordyber koret sig også i et varieret udvalg af nyere værker og moderne musik. Koret øver hver mandag aften i Holmens Kirke i København og består af ca. 20 sangere i alderen 29-59 år. Ved siden af det seriøse arbejde i øvelokalet har sangerne et berigende socialt fællesskab, som også smitter af på musikken.
Kormusikkens a capella-univers er Graabrødre Kammerkors fundament, men mindst en gang om året opfører koret et større værk med musikere og solister, f.eks. H-mol-messen af Johann Sebastian Bach. Koret har i den forbindelse flere gange arbejdet sammen med dygtige musikere fra blandt andet Holmens Barokensemble og internationalt anerkendte solister som eksempelvis den lyriske tenor, Peter Lodahl.
Koncertaktiviteten er høj, og det bliver som regel til 10-15 koncerter om året. En håndfuld af dem afholdes på koncertrejser rundt omkring i Danmark eller i udlandet. Koret har blandt andet sunget i Provence, på Færøerne, på Bornholm og Christians Ø, i Gedächtniskirche i Berlin og i Notre Dame i Paris. Indimellem deltager koret i internationale korkonkurrencer, og det har været med stor succes. I 2011 vandt koret to guldmedaljer ved den internationale korfestival i Tampere, Finland. I 2007 vandt koret guld i kategorien Kammerkor ved den internationale korkonkurrence i Venedig og fik yderligere tildelt en specialpris for det moderne værk Wie ein Kind af Per Nørgaard. Tidligere er koret også blevet præmieret ved Johannes-Brahms korkonkurrence i Wernigerode i Tyskland i 2005, ved konkurrencen i Flanders-Maasmechelen i Belgien i 2001 og ved konkurrencen Crystal Chor i Tjekkiet i 1999.
Koret blev stiftet af de to organister Jakob Lorentzen og Mads Høck. Efter nogle år med musikalsk parløb valgte Mads Høck at stoppe som dirigent for koret. Jakob Lorentzen fortsatte frem til 2006, hvor Dorte Klingenberg Iversen overtog. I foråret 2009 til og med 2013 var Gorm Larsen dirigent, og i februar 2014 tiltrådte Egil Kolind på posten som korets nuværende dirigent.
H
Helle Gössler startede sin uddannelse på Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole ved Armeen Dichterkenian Rasmussen. Fra 2010-13 flyttede hun til Paris, hvor hun studerede privat. I 2014 vendte hun tilbage til sine studier på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København med Eva Hess Thaysen, hvor hun i 2021 afsluttede sine studier i solistklassen.
Helle Gössler er vinder af Bel Canto Institutes Performance Award og Orchestra Award 2017. Hun er modtager af Leonie Sonnings Talentpris 2020. Helle har sunget roller som ‘Pamina’ og ‘Papagena’ fra Mozarts Tryllefløjten, ‘Musetta’ fra Puccinis La Boheme og ‘Lauretta’ fra Puccinis Gianni Schicchi. Af kommende koncerter kan nævnes Mozarts Requiem med Copenhagen Phil under ledelse af Toshiyuki Kamioka og Bachs Juleoratorium med Aalborg Symfoniorkester.
Helle Gössler har været været solist med Concerto Copenhagen, Copenhagen Phil, Esbjerg Ensembles Symfoniorkester, Aarhus Bach-orkester og Storstrøm Symfoniorkester og været solist i oratorier som Skabelsen af Haydn, Mozarts Requiem, Petite Messe Solennelle af Rossini, Matthäus-Passionen og Johannespassionen af Bach og Faures Requiem.
Helle Gössler har sunget koncerter i udlandet herunder Hong Kong, Shanghai, Beijing, USA, Spanien, Frankrig, Italien og Philippinerne. Hun har bl.a. været solist i Haydns Skabelsen i Shanghai med Shanghai Symfoniorkester under ledelse af Thomas Folan.
Hun har været kåret som “Årets Spottalent” af Den Ny Opera og har ved flere lejligheder optrådt som solist i koncerter for Dronning Margrethe og Prins Henrik bl.a. til Ribes 1300 års jubilæum. Hun er vinder af Operaens Venner’s Publikumspris i København og er modtager af Håndværkerforeningens Ærespris 2016.
Helle Gössler har deltaget i Masterclass med Anne Sofie Von Otter, Kevin Langan, Sally Wolf, Franz Lukasovsky, Håkan Hagegård, Bo Skovhus, Neville Dove og Marco Banderi og Helmut Deutsch. Derudover har hun bl.a. arbejdet med Henriette Bonde-Hansen, Jane Klaviter, Benita Valente, Gregory Lamar, Berit Johansen Tange, Bodil Øland, Søren Rastogi og Ulrich Stærk.
J
I 2021/2022 præsenterede Jan Lisiecki koncerter med Chopins Nocturner og Études i mere end 30 byer over hele kloden. Nylige returinvitationer inkluderer Boston Symphony Orchestra, Cleveland Orchestra, Philadelphia Orchestra, Filarmonica della Scala, Orchestra dell’Accademia Nazionale di Santa Cecilia og Orpheus Chamber Orchestra samt optrædener i Carnegie Hall og Elbphilharmonie Hamburg. Lisiecki fremførte for nylig en Beethoven Lieder-cyklus med barytonen Matthias Goerne bl.a. andet ved Salzburg Festival, og han har optrådt med New York Philharmonic, Chicago Symphony, Staatskapelle Dresden, Orchestre de Paris, Bavarian Radio Symphony og London Symphony Orchestra.
Sidste sommers højdepunkter omfattede både at spille og dirigere fire komplette Beethoven-klaverkoncert cyklusser, begge Chopin-koncerter med det norske kammerorkester, en tilbagevenden til BBC Proms i Londons Royal Albert Hall og en udsolgt koncert på Rheingau Musik Festival.
I sæsonen 2022/2023 er Jan Lisiecki huskunstner i Elbphilharmonie Hamburg og Philharmonie Köln, han spillede ved Seattle Symphonys sæsonåbningsgalla, turnerede med Wiener Symphoniker, Royal Philharmonic Orchestra og vendte tilbage til Academy of St. Martin in the Fields. I foråret 2023 vender han tilbage til Teatro alla Scala i Milano både med solokoncerter og med Filarmonica della Scala.
I en alder af blot 15 år underskrev Lisiecki en eksklusiv kontrakt med Deutsche Grammophon. Pladeselskabet lancerede sine fejringer af Beethoven-året 2020 med udgivelsen af en live-optagelse af alle fem Beethoven-koncerter fra Konzerthaus Berlin med Lisiecki i spidsen for Academy of St Martin in the Fields. Hans Beethoven Lieder-cyklus med Matthias Goerne, udgivet kort efter, blev tildelt Diapason d’Or prisen. Lisieckis ottende indspilning for det prestigefyldte pladeselskab, et dobbeltalbum af Frédéric Chopins komplette Nocturner, som han også præsenterer i sit nuværende recitalprogram, udkom i august 2021 og i februar 2022 på vinyl og toppede straks de klassiske hitlister i Nordamerika og Europa. Senest er hans tidligere soloprogram Natmusik, med værker af Mozart, Ravel, Schumann og Paderewski, udgivet som et digitalt album. Hans optagelser har høstet JUNO og ECHO Klassik priser.
Som 18-årig blev Jan Lisiecki den yngste modtager nogensinde af Gramophones Young Artist Award – og modtog samme år også Leonard Bernstein Prisen. Han blev udnævnt til UNICEF-ambassadør i Canada i 2012.
Foto: Christoph Köstlin / Deutsche Grammophon
K
Københavns Drengekor – Det Kongelige Kantori blev grundlagt i 1924 af Mogens Wöldike. I 1929 oprettede Københavns Kommune en Sangskole til koret, det nuværende Sankt Annæ Gymnasium. Siden 1959 har koret været tilknyttet Københavns Domkirke. I 2020 er Carsten Seyer-Hansen tiltrådt som ny kunstnerisk leder for koret.
I 1998 gav HM Dronningen bemyndigelse til at benytte titlen Det Kongelige Kantori, og i dag kan koret ofte opleves ved begivenheder i og omkring kongehuset. Senest har koret således medvirket ved fejringen af HKH Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i maj 2018.
Københavns Drengekor har rejst i hele verden og har givet koncerter på steder som Sydney Opera House, Teatro alla Scala i Milano, Notre Dame i Paris, Kings College i Cambridge og Westminster Abbey i London. Senest i maj 2019 har koret bl.a. givet koncert i Shanghai Oriental Art Center og Beijing Concert Hall.
Korets omfattende virke og høje kunstneriske niveau har betydet, at personligheder som Benjamin Britten, Raphael Kubelik, Sir Andrew Davies og Paul McCreesh har været at finde på dirigentpodiet. Store skandinaviske komponister som Poul Ruders, Per Nørgård, Knut Nystedt, Sven-David Sandström og Palle Mikkelborg har alle skrevet værker dedikeret til Københavns Drengekor.
Københavns Drengekor har jævnlige samarbejder med Det Kgl. Teater, DR SymfoniOrkestret, Copenhagen Phil og Københavns Barokensemble, der består af barokspecialister fra hele Norden. Med få undtagelser har koret medvirket ved Copenhagen Phils opførelse af Bachs Juleoratorium hvert år siden 1974.
Foto: Kim Matthäi Leland
M
Mathias Hammer (f. 1982) er TV- og radiovært, pianist og musikformidler. Han er uddannet klassisk pianist med debut fra Det jyske Musikkonservatoriums solistklasse i 2011.
Siden 2010 har Mathias Hammer været musikformidler i DR. Som radiovært præsenterer han bl.a. DR SymfoniOrkestrets Torsdagskoncerter. Han er den ene halvdel af programmet Hammer og Cilius, og han står bag en række podcast-serier om bl.a. Beethoven, Carl Nielsen og Niels w. Gade, som har været nomineret til de internationale radiopriser Prix Europa og Prix Italia.
På TV er Mathias Hammer holdkaptajn i Den Klassiske Musikquiz, ligesom han har var vært på bl.a. Danmark synger julen ind, Orkestret flytter ind, DR2 bringer kulturen ud og fællessangsmaratonet Live fra Højskolesangbogen.
Mathias Hammer har et alsidigt virke som scenevært. Han har været konferencier for hovedparten af landets symfoniorkestre og kammerensembler, og han er fast vært for bl.a. Hindsgavl festival, Copenhagen Opera festival, Stjernestunder i Tivoli og Frederiksværk Musikfestival. Desuden er han foredragsholder og formidler klassisk musik over hele landet.
Mathias Hammer har også et bankende hjerte for den danske sang. Han er flittig arrangør og akkompagnatør til fællessangaftener og har siddet i det udvalg, der har revideret den nye 19. udgave af Højskolesangbogen.
Sopranen Mojca Erdmann er rost af kritikere og elsket af publikum for sin toneskønhed og sit upåklagelige musikerskab, og hun er en hastigt stigende stjerne på den internationale musikscene. Om hendes tilbagevenden til Metropolitan Operaen i 2012 skrev New York Times: “Mojca Erdmann bragte en sød, forførende stemme og en ærbar oprigtighed til Susanna”. Hun er kendt for sin alsidighed i repertoiret lige fra barok til moderne musik, og er af BBC Music Magazine blevet rost som en “gudsbenådet fortolker.”
Mojca Erdmann startede sin sæson 2018/2019 med at besøge DR SymfoniOrkestret og tog senere til Tokyo, hvor hun optrådte sammen med Bach Collegium Japan. I efteråret samme sæson turnerede hun med Israel Philharmonic under ledelse af Maestro Zubin Mehta med Mozarts Kroningsmesse. Yderligere koncertengagementer bragte hende til Zürich, München, Dresden, Bremen, Heilbronn, Hof, Linz og Salzburg med Mahlers symfoni nr. 4, Haydns Skabelsen og Brahms’ Requiem for blot at nævne nogle få højdepunkter. I den berømte Boulezsaal i Berlin sang hun en recital med Malcolm Martineau i et Lieder-program af Franz Schubert.
På operascenen har Mojca Erdmann medvirket i uropførelsen af Jörg Widmanns Babylon på Berlins Statsopera samt i Falstaff på Dallas Opera.
I sæson 2017/2018 debuterede Mojca Erdmann med Houston Symphony Orchestra med hun Dvoráks Te Deum samt med Mahlers symfoni nr. 4 under Andrés Orozco-Estradas ledelse, inden hun tog til Japan og sang Bergs Lulu i Tokyos NHK Hall. Hun var en del af WDR Rundfunkorchesters 70 års jubilæumsgalla og sang verdenspremieren på Aribert Reimanns nye værk sammen med Kuss Quartett i Hannover, Amsterdam og Berlin. På operascenen kunne man høre den alsidige sopran som ‘Claudia’ i Toshio Hosokawas Stilles Meer på Staatsoper Hamburg under ledelse af Kent Nagano. Mojca Erdmann sang også verdenspremieren på Miroslva Srnkas nye opera South Pole sammen med Thomas Hampson og Rolando Villazón ved Bayerische Staatsoper München samt Wolfgang Rihms Proserpina på Teatro dell’Opera di Roma.
Foto: Felix Broede
Musica Ficta er et professionelt vokalensemble, dannet i 1996 af komponisten og dirigenten Bo Holten. Her har han realiseret sin vision om et fleksibelt og projektorienteret ensemble, hvor den virtuose ensemblesang i alle dens afskygninger står i centrum.
Musica Ficta favner et meget bredt repertoire. Ensemblets speciale er dog musik fra Middelalderen og Renæssancen, hvor komponisterne ikke skrev deres store værker for symfoniorkestre, men for den menneskelige stemme. Musica Fictas kunstneriske leder og dirigent, Bo Holten, er blandt verdens førende på dette felt.
De seneste år har Bo Holtens interesse især kredset om den ekstreme renæssancekomponist Carlo Gesualdo (1566-1613), hvis atonale og dissonante madrigaler er blevet en tilbagevendende og yderst anerkendt del af Musica Fictas repertoire. Musica Ficta betragter endvidere arbejdet med den danske sangskat som en central del af sit virke. Cd’erne med danske sange har gjort Musica Ficta til Danmarks mest sælgende klassiske ensemble, og ensemblet turnerer hvert år landet rundt for at udbrede og fastholde kendskabet til både de kendte og de mindre kendte egne af den danske sangskat.
I Musica Ficta giver selv det mindste projekt anledning til stor fordybelse. Med Bo Holtens dybtgående kendskab til den europæiske musik- og kulturhistorie bliver alle koncerter gennemført i et bestemt tematisk perspektiv. Hver koncert er en rejse ind i en tid, en epoke eller en kunstnerpersonlighed.
Musica Ficta består af en kernegruppe på 12 af Danmarks bedste ensemblesangere, men det er altid de enkelte opgaver, som afgør ensemblets størrelse og stemmesammensætning. På den måde kan man opleve Musica Ficta med alt fra tre damestemmer til en barokbesætning på 16 sangere.
Begrebet ‘Musica Ficta’ refererer til den praksis i den tidlige musik, hvor sangerne selv indsætter løse fortegn i satsen. Selv mener koret, at dette retter opmærksomheden mod, at det musikalske værk i sidste ende skabes af de udøvende selv – og at det rækker ud over det nedskrevne.
S
Sibylle Glosted er en ung dansk koloratursopran. Opvokset i en musikalsk og kunstnerisk familie begyndte hun sin egen musikalske karriere i en ung alder. I løbet af de tre år på The Musical Academy optrådte hun i delen af La Princesse i L’Enfant et les Sortiléges af Ravel, ved fejringen af Ib Nørholms 80 års fødselsdag og repræsenterede The Musical Academy ved den årlige PULSAR festival i København. Efter sin bachelorgrad fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i 2013 bestod hun auditionerne på Opera University College i Stockholm, hvorfra hun dimitterede i 2016.
Sibylle Glosted startede sit år 2022 med en stor turné med nytårskoncerter med Promenadeorkestret Lauseniana rundt omkring i Danmark. I marts 2021 fik hun sin internationale debut på Konzert Theater Bern som kvindekor i The Rape of Lucretia af Benjamin Britten. Hendes andre nylige og fremtidige engagementer omfatter ‘Elettra’ i Idomeneo hos operakompagniet Kamraterna, ‘Echo’ i Ariadne på Naxos ved Den Kgl. Opera København, ‘Charlotte’ i Sovedrikken, ‘Sophie Scholl’ i Zimmermanns Die Weisse Rose på Den Fynske Opera og ‘Juliette’ i Romeo & Juliette af Gounod på Operaen i Midten. Næste stop er Malmø Opera, hvor hun synger den kvindelige hovedrolle ‘Marguerite’ i Faust i en omskrevet udgave med musik kun komponeret af kvindelige komponister fra Gounods leveperiode.
Direkte efter sin eksamen fra Operaskolen i Stockholm debuterede Sibylle Glosted med succes i Ophélia-delen i den nyskrevne opera Hamlet in Absentia af islandske Hugi Gudmundsson med verdenspremiere på Kronborg Slot. I samme periode modtog hun prisen som ‘Årets Unge Operatalent’ fra Copenhagen Opera Festival. Hun sang en solokoncert akkompagneret af pianist Ulrich Stærk, og hun deltog i Final Concert of Copenhagen Opera Festival akkompagneret af Malmö Opera Orchestra under ledelse af Kristiina Poska.