Open Orchestra

Open Orchestra

Open Orchestra er et musikformidlingsprojekt målrettet elever på 4.-6. klassetrin.

Projektet omfatter:
– et besøg i klassen af en gruppe musikere fra Copenhagen Phil.
– en symfonisk koncert med hele Copenhagen Phil i elevernes nærområde i skoletiden.

Om musikerbesøget

Klassen får besøg af en gruppe musikere fra Copenhagen Phil i deres eget klasseværelse. Her får eleverne indblik i livet som orkestermusiker, lærer om de forskellige instrumenter og hører musikerne spille sammen. Både elever og lærer får mulighed for at stille spørgsmål om musikken, om instrumenterne og om livet som musiker. Det giver en helt særlig nærhedsoplevelse, som eleverne tager med sig til den store koncertoplevelse med hele orkesteret.

Om koncerten

Copenhagen Phil rejser ud med en særlig tilrettelagt Open Orchestra-skolekoncert. Ved koncerten får eleverne mulighed for at opleve lyden af et stort symfoniorkester samtidig med, at de inviteres på en interaktiv symfonisk rejse gennem den klassiske musik. Under koncerten kan eleverne bevæge sig frit rundt mellem musikerne, der er spredt ud i salen som en musikalsk labyrint, som eleverne kan gå på opdagelse i.

En konferencier guider eleverne gennem musikkens mange fortællinger og fortæller om nogle af den klassiske musiks absolut største komponister som Tjajkovskij, Sjostakovitj, Elgar og John Williams.

Koncerten varer ca. 40 minutter.

Læringsmål

Open Orchestra opfylder læringsmålene inden for faget musik for 5.-6. klassetrin med fokus på emnet musikforståelse – herunder musikoplevelse, musikhistorie, musikkens funktion og analyse.

Kontakt

For mere information kontakt B&U producent Søren V. Kjær / skj@copenhagenphil.dk

 

Open Orchestra er støttet af Nordea-fonden.