Open Orchestra

Open Orchestra

Open Orchestra er et musikformidlingsprojekt målrettet elever på 4.-6. klassetrin.

Projektet omfatter:
– et besøg i klassen af en gruppe musikere fra Copenhagen Phil.
– en symfonisk koncert med hele Copenhagen Phil i elevernes nærområde i skoletiden.

Om musikerbesøget

Klassen får besøg af en gruppe musikere fra Copenhagen Phil i deres eget klasseværelse. Her får eleverne indblik i livet som orkestermusiker, lærer om de forskellige instrumenter og hører musikerne spille sammen. Både elever og lærer får mulighed for at stille spørgsmål om musikken, om instrumenterne og om livet som musiker. Det giver en helt særlig nærhedsoplevelse, som eleverne tager med sig til den store koncertoplevelse med hele orkestret.

Om koncerten

Copenhagen Phil rejser ud med en særlig tilrettelagt Open Orchestra-skolekoncert. Ved koncerten får eleverne mulighed for at opleve lyden af det store symfoniorkester samtidig med, at de inviteres på en interaktiv symfonisk rejse gennem den klassiske musik. Under koncerten bliver eleverne nemlig placeret på stole midt inde i orkestrets mange spillende musikere, der er spredt ud i salen som en musikalsk labyrint. På denne måde får de en helt unik oplevelse helt tæt på den levende musik.

En konferencier guider eleverne gennem musikkens mange fortællinger og fortæller om nogle af den klassiske musiks absolut største komponister som Haydn, Mozart og Beethoven.

Koncerten varer ca. 30 minutter.

Læringsmål

Open Orchestra opfylder læringsmålene inden for faget musik for 5.-6. klassetrin med fokus på emnet musikforståelse – herunder musikoplevelse, musikhistorie, musikkens funktion og analyse.

Kontakt

For mere information kontakt / skoler@copenhagenphil.dk

 

Open Orchestra er støttet af Nordea-fonden.