Indlæser Begivenheder
30
september
lørdag

Skabelsen – med Phillip Faber (UDSOLGT)

30. september 2023 kl. 16:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Phillip Faber
Solister / Frederikke Kampmann, sopran (NB. programændring)
/ Jonathan Koppel, tenor / Lauritz Jakob Thomsen, baryton

Roskilde Domkirkes Drengekor
Herning Kirkes Drengekor

Haydn / Skabelsen

SKABELSEN – MED PHILLIP FABER (UDSOLGT)

Copenhagen Phil vender tilbage til Roskilde. Denne gang med Haydns sidste store mesterværk: Skabelsen. Det enorme oratorium om verdens begyndelse er kulminationen på 1700-tallets wienerklassiske stil og Oplysningstidens tankegods. Phillip Faber forløser de billedskabende musikalske virkemidler fra dirigentpodiet – tilsat hele to store drengekor.

Joseph Haydn var på toppen af sin karriere, da han i 1798 komponerede sit imponerende oratorium om verdens skabelse. Førsteopførelsen blev som en moderne popkoncert – og en horde af politibetjente måtte holde ellevilde fans fra den feterede komponist.

Librettoen til Skabelsen er hentet fra Biblens 1. Mose­ bog og fra den britiske digter John Miltons Paradise Lost (Det tabte Paradis). Og musikken er ikke blot iøre­faldende. Den er også typisk for Oplysningstiden. Mennesket er kommet i centrum, og ved siden af Gud er vores fornuft nu også blevet accepteret som det, der skal holde os på rette kurs. Lyset, der bryder så stærkt frem på førstedagen, er en paral­lel til Oplysningstidens triumf over den mørke Middelalder. Gud har skabt en perfekt verden, og nu forstår vi endelig systemet i al dets glans.

I front for hele herligheden står Phillip Faber, der – udover at være en populær tv­-vært og komponist – er en kompetent dirigent. Korene er talentfulde unge stemmer fra intet mindre end både Roskilde Domkirkes Drengekor og Herning Kirkes Drengekor tilsat tre forrygende sangsolister.

Arrangør: Copenhagen Phil og Roskilde Domkirke
Varighed: Ca. to timer uden pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 30. september 2023
Tid: 16:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Domkirkepladsen 3
4000 Roskilde, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil