Indlæser Begivenheder
24
oktober
torsdag

Stravinskij for blæsere og kor

24. oktober 2024 kl. 19:30

Copenhagen Phil
Dirigent / Bo Holten
Kor / Musica Ficta

Stravinskij / Messe
Stravinskij / Oktet
Machaut / Messe de Nostre Dame

STRAVINSKIJ FOR BLÆSERE & KOR

Copenhagen Phils træ- og messingblæsere har allieret sig med elitekoret Musica Ficta. Sammen gæster de Holte og opfører Stravinskijs neoklassiske messe, der trækker tråde langt tilbage i tiden. Franske Machauts Messe de Nostre Dame er vaskeægte middelaldermusik fra 1300-tallet.

Igor Stravinskij var en musikalsk pioner. Men hans fremsynede ideer var ofte hentet i fortiden. Stravinskij var nemlig bannerfører for stilarten Neoklassicisme, der skaber nyt ud fra gamle idealer. Hans oktet for blæsere er et neoklassisk hovedværk – og et kerneværk i blæserrepertoiret. Fortiden klinger også med i messe for kor og blæsere inspireret af 1700-tallets æstetik. Med moderne instrumenter og nye harmonier smelter tidsaldrene sammen.

Dirigenten Bo Holten og kammerkoret Musica Ficta har i årtier udforsket musikken fra renæssancen og middelalderen. Messe de Nostre Dame af komponisten Guillaume de Machaut stammer fra midten af 1300-tallet. Med sit paralyserende tonesprog er messen et fascinerende blik ind i en fjern fortid.

Koncerten er støttet af Statens Kunstfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 1 time og 45 min. inkl. pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 24. oktober 2024
Tid: 19:30
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter, Sjælland
Sted
Adresse: Holte Kirke
Solbakken 56
2840 Holte, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil