Indlæser Begivenheder
20
august
søndag

Giuliano Sommerhalder spiller Haynds trompetkoncert

20. august 2023 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Magnus Larsson
Solist / Giuliano Sommerhalder, trompet

Lili Boulanger / D’un Matin de Printemps
Joseph Haydn / Trompetkoncert
Rachmaninov / Symfoniske Danse

GIULIANO SOMMERHALDER SPILLER HAYDNS TROMPETKONCERT

En smuk morgenstemning, et udfordrende stykke for trompet og danse for et helt symfoniorkester står på programmet, når Giuliano Sommerhalder møder Tivoli Copenhagen Phil under ledelse af dirigent Magnus Larsson. Giuliano Sommerhalder er solotrompetist og erstatter solist Håkan Hardenberger, som grundet sygdom har meldt afbud.

Giuliano Sommerhalder har vundet nogle af verdens mest prestigefyldte internationale konkurrencer og har tidligere fungeret som solotrompetist ved Leipzig Gewandhaus Orchestra, Amsterdam Concertgebouw Orchestra og Rotterdam Philharmonic Orchestra. I dag fungerer han som solotrompetist i Orchestre de la Suisse Romande i Genève. Ved koncerten i Tivolis Koncertsal spiller han Haydns trompetkoncert i Eb dur. Den musikalske ledelse står et af dansk musiklivs helt store dirigenttalenter Magnus Larsson for, der i 2022 modtog Léonie Sonnings Talentpris.

Den franske komponist Lili Boulanger er ikke så kendt som storesøsteren Nadia. Lili døde nemlig ganske ung, og hun nåede ikke at udfolde sit store kompositoriske talent. Hun blev født 1893 og døde kun 25 år gammel. Hun var fra barn ramt af en bronkitis, og alligevel nåede hun at vise sine særlige evner. Da hendes kræfter slap op efter en mislykket operation i 1917, skrev hun sine sidste værker bl.a. D’un soir triste og D’un matin de primtemps, og selv om hendes situation var håbløs, er netop beskrivelsen af forårsmorgenen et impressionistisk studie i glæden over nu’et mættet med smukke sanseindtryk.

I slutningen af 1940 havde Rachmaninov indspillet en stor del af sin klavermusik og flyttede til en lejlighed i New York, hvor han blev inspireret til et nyt værk. Det skulle blive til Symfoniske danse, som blev komponeret nærmest i en rus. Det er orkestermusik med alvorlige undertoner, da ’dans’ i denne sammenhæng handler om liv og død. Værket havde premiere januar 1941 og fik en lunken modtagelse af publikum, der ikke kunne høre, om Rachmaninov var romantiker eller modernist. Rachmaninov svarede igen: ”I mine egne kompositioner har det aldrig været en bevidst bestræbelse fra min side at være original, romantisk, nationalistisk eller noget andet. Jeg skriver ned på papiret den musik, jeg hører inde i mig så naturligt som muligt…”.

Arrangør: Tivoli
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 20. august 2023
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark