Indlæser Begivenheder
24
august
torsdag

Mesterstykker i Tivoli #2

24. august 2023 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Christian Øland
Vært / Mathias Hammer
Solister / Valdemar Wenzel Most, klaver / Selma Teilmann, violin

Udvalgte mesterværker bl.a. / Carl Nielsens Maskarade / Stravinskijs Ildfuglen /
Prokofievs Romeo & Julie / Rachmaninovs klaverkoncert nr. 2

MESTERSTYKKER I TIVOLI #2

Sæsonen afsluttes med en kavalkade af klassiske highlights, når Christian Øland står i spidsen for Tivoli Copenhagen Phil til koncerten Mesterstykker i Tivoli #2. Efter sprudlende ouverturer af Carl Nielsen og Rossini rejser vi med Rachmaninov ind i klaverets melodiske univers – møder Stravinskjs Ildfugl, hvorefter der følger iørefaldende stykker af Mozart, Beethoven og Ravel. Koncerten afsluttes med Prokofievs overdådige musiksuite til balletten Romeo & Julie – noget af den bedste balletmusik, der er komponeret til dato.

Med den landskendte musikformidler Mathias Hammer som vært kan man opleve en buket af klassiske highlights. Koncerten har med fuld ret fået titlen Mesterstykker. Og man kommer vidt omkring i dette program, der indledes med en af de mest berømte danske ouverturer: Carl Nielsens sprudlende forspil til den lystige opera Maskarade. Det efterfølges af et andet lige så righoldigt musikstykke, Rossinis Wilhelm Tell-ouverture.

Herefter kommer koncertens første solist, pianisten Valdemar Wenzel Most, på scenen. Han spiller førstesatsen af Rachmaninovs klaverkoncert nr. 2, som efterfølges af endnu et russisk musikstykke: Stravinskijs suite fra balletten Ildfuglen komponeret i 1919. Efter pausen kan man opleve den purunge, prisvindende violinist Selma Teilmann spille en kort rondo af Mozart, hvorefter den dybsindige andensats fra Beethovens 7. symfoni står på programmet. Maurice Ravels Tzigane – atter med Selma Teilmann som solist – er næste indslag.

Til sidst sætter Christian Øland og Tivoli Copenhagen Phil punktum med et par numre fra Prokofievs overdådige musiksuite til balletten Romeo og Julie. Denne musik bygger ikke overraskende på Shakespeares berømte skuespil af samme navn, som den engelske digter skrev i slutningen af 1500-tallet, og som formentlig blev opført første gang omkring 1595. Historien om de to unge elskende, hvis lykke forhindres af deres familiers indbyrdes fjendskab, og hvis planer om at undslippe familiernes had ender på tragisk vis, er sandsynligvis verdenslitteraturens mest berømte kærlighedsdrama. Tragedien har gennem tiden givet inspiration til adskillige balletter, og allerede i 1811 kunne man på Det Kgl. Teater opleve en version med musik af den danske violinist og dirigent Claus Schall, der syv år senere blev forfremmet til kapelmester.

Imidlertid er den mest anvendte balletmusik om det berømte par fra Verona utvivlsomt det partitur, som den russiske komponist Sergej Prokofiev skabte i slutningen af 1930’erne, og som i 1940 blev en milepæl i ballethistorien, da verdensstjernen Galina Ulanova dansede partiet som ‘Julie’ i Leningrad (i dag Sankt Petersborg).

Arrangør: Tivoli
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 24. august 2023
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark