Indlæser Begivenheder
25
april
fredag

Wagner og Strauss

25. april 2025 kl. 18:00

Copenhagen Phil
Chefdirigent / Christoph Gedschold
Solist / Henriette Bonde-Hansen, sopran

Wagner / Lohengrin, prelude
Strauss / Vier letzte Lieder
Strauss / Metamorphosen
Wagner / Tristan og Isolde, prelude og liebestod

WAGNER OG STRAUSS

Richard Strauss’ Vier letzte Lieder er den aldrende tyske komponists overjordisk smukke afsked med livet. Nu synger den danske stjernesopran Henriette Bonde-Hansen dem for allerførste gang. Den brusende orkestermusik af Wagner er hjerteblod for chefdirigent Christoph Gedschold.

Længslen efter det evigt tabte og accepten af dødsfredens snarlige komme er kernen i tyske Richard Strauss’ elskede Vier letzte Lieder. Den melankolske atmosfære er uden sidestykke i sangene, som i tekst og tone skuer ind i paradisets evighed. Den danske sopran Henriette Bonde-Hansen har sunget det meste i sin imponerende internationale karriere – men endnu ikke Strauss’ Vier letzte Lieder. I selskab med Christoph Gedschold og Copenhagen Phil føler hun sig omsider parat til at tage livtag med mesterværket.

I Metamorphosen for strygeorkester tager Strauss tårevædet afsked med ’Verden af i går’. Værket er komponeret i 1945, da Strauss indså, at verdenskrigen havde transformeret hans elskede Europa til en uigenkendelig ruin.

Richard Wagners mageløse operaer er et brusende bevis på den gamle verdens åndelige storhed. Operaernes instrumentale forspil er musikalske mesterværker i egen ret. Det samme er den afsluttende kærlighedsdød, Liebestod, fra Tristan og Isolde.

Koncerten er støttet af Augustinus Fonden.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 25. april 2025
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil