Indlæser Begivenheder
25
oktober
fredag

Strygerfest

25. oktober 2024 kl. 20:00

Copenhagen Phil
Dirigent / Jon Gjesme
Solist / Teresa la Cour, violin

Bartók / Divertimento for strygeorkester
Schubert / Rondo for violin og strygere
Dvorák / Strygerserenade

STRYGERFEST 

Copenhagen Phils koncertmester Jon Gjesme er også en fremragende dirigent. Det demonstrerer han på fornemmeste vis, når han leder sine strygerkolleger i melodiøse værker af Bartók og Dvorák. Orkestrets anden koncertmester, Teresa la Cour, er violinsolist i Schuberts charmerende Rondo for violin og strygere.

Komponister elsker kombinationen af violin, bratsch, cello og kontrabas. Repertoiret for strygeorkester er et overflødighedshorn af iørefaldende mesterværker. Copenhagen Phils strygere har sendt blæserkollegerne uden for døren og spiller tre af repertoirets mest vidunderlige værker.

For koncertmesterkollega Jon Gjesme er dirigentrollen en naturlig videreførelse af violinkarrieren. Gjesme har dirigeret orkestre i hele Nordeuropa – nu er turen kommet til kollegerne i Copenhagen Phil.

Med sine uforglemmelige melodier og klanglige skønhed er Dvoráks strygerserenade rendyrket musikalsk velvære. Bartóks divertimento gengiver på overfladen Dvoráks ubekymrede tonesprog – men under den melodiske fernis gemmer sig et gribende mørke. Schuberts overjordisk smukke Rondo for violin og strygere kræver en solist, der mestrer melodiøsitet. Sådan en er Copenhagen Phils nye koncertmester, Teresa la Cour.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 1 time 20 min. inkl. pause
NB. Ingen koncertintroduktion 
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i billetprisen
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 25. oktober 2024
Tid: 20:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil