Indlæser Begivenheder
09
november
lørdag

From the New World – Melodrama #1

9. november 2024 kl. 16:00

Copenhagen Phil
Chefdirigent / Christoph Gedschold
Medvirkende / To sangere og en skuespiller (offentliggøres i foråret 2024)

Dvorák / Symfoni nr. 9, Fra den nye verden
Nyskrevne symfoniske fortællinger uropføres mellem symfoniens satser

Koncept og idé / Peter Lodahl
Manuskript og instruktion / Christian Lollike
Komponist / Matias Vestergård
Videoscenografi / Astrid Steiner

FROM THE NEW WORLD 
– MELODRAMA #1

Copenhagen Phil slår dørene op til den første i rækken af orkestrets til dato største satsning: Den helt nye symfoniske genrehybrid, Melodrama. Med Melodrama #1 lægger vi ud med Dvoráks mesterlige symfoni nr. 9 – og med komponistens egen rejse over Atlanten til den nye verdens uendelige muligheder. Tilsat en spektakulær videoscenografi og nyskrevet musik fremført af skuespillere og sangere fra både den rytmiske og klassiske verden i Christian Lollikes iscenesættelse.

Med Melodrama #1 sætter Copenhagen Phil scenen for en spritny musikalsk retning, hvor velkendt musik skilles ad og tilsættes nykomponerede korte satser i den genopfundne melodramatiske stil. Som et portræt af USA af både i går og i dag møder vi i Melodrama #1 en af alle tiders største komponister, Antonin Dvorák. Dvorák søgte i 1892 selv efter nye eventyr. Han sagde farvel til den velkendte gamle verden og rejste til New York, hvor han blev overvældet af ny inspiration, blev rektor på Konservatoriet og var en del af Amerikas musikalske opblomstring inden for klassisk musik. Som resultat af eksplosionen af alle de nye indtryk blev Dvoráks indiskutabelt mest berømte og overvældende vidunderlige symfoni til: Fra den nye verden – til publikums endeløse jubel. Rejsen til den nye verden gjorde med ét Dvorák verdenskendt og til en national helt i hjemlandet, Tjekkiet.

”Fortællingen om Dvoráks vej til Amerika er for mig eventyret om en stor europæisk komponist, der får til opgave at indfange den nye verdens lyde og sætte den i musik. At forstå en ny tid igennem musikken og give verden en helt ny klang. Jeg kan ikke lade være med at folde storhedsvanviddet ud og give mig selv den samme opgave: Nemlig at skrive en tekst, der er til eller fra en ny verden. For vi står jo i en tid, hvor vi skal genopfinde os selv. Genopfinde vores forhold til natur, til fællesskab og til frihed. På den måde skal vi skabe et nyt Amerika.” Christian Lollike.

Melodrama #1 bliver til i et musikalsk samarbejde mellem instruktør Christian Lollike, komponist Matias Vestergård og den internationalt anerkendte tyske videoscenograf, Astrid Steiner, som indhyller koncertsalen og det store symfoniorkester i en opsigtsvækkende scenografi med kæmpemæs­sige skærme, der formidler en unik nyproduceret billedfortælling. Med på scenen er også et stærkt hold af både nationale og internationale artister; sangere og en skuespiller, der mellem satserne i Dvoráks symfoni fremfører nyskrevede symfoniske fortællinger, skrevet af Lollike, som bygger videre på komponistens eget møde med den nye verden i Amerika. Refleksioner, der sættes i perspektiv til verden anno 2024.

NB. Melodrama er udviklet til et internationalt publikum og foregår på engelsk. Forestillingen egner sig bedst fra 15 år og op.

Melodrama er støttet eksklusivt af A.P. Møller Fonden.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 90 minutter
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 9. november 2024
Tid: 16:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter, Nyskabende
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil