Indlæser Begivenheder
24
oktober
torsdag

Strygerfest

24. oktober 2024 kl. 19:30

Copenhagen Phil
Dirigent / Jon Gjesme
Solist / Teresa la Cour, violin

Bartók / Divertimento for strygeorkester
Schubert / Rondo for violin og strygere
Dvorák / Strygerserenade

STRYGERFEST 

Copenhagen Phils koncertmester Jon Gjesme er også en fremragende dirigent. Det demonstrerer han på fornemmeste vis, når han leder sine strygerkolleger i melodiøse værker af Bartók og Dvorák. Orkestrets anden koncertmester, Teresa la Cour, er violinsolist i Schuberts charmerende Rondo for violin og strygere.

Komponister elsker kombinationen af violin, bratsch, cello og kontrabas. Repertoiret for strygeorkester er et overflødighedshorn af iørefaldende mesterværker. Copenhagen Phils strygere har sendt blæserkollegerne uden for døren og spiller tre af repertoirets mest vidunderlige værker.

For koncertmesterkollega Jon Gjesme er dirigentrollen en naturlig videreførelse af violinkarrieren. Gjesme har dirigeret orkestre i hele Nordeuropa – nu er turen kommet til kollegerne i Copenhagen Phil.

Med sine uforglemmelige melodier og klanglige skønhed er Dvoráks strygerserenade rendyrket musikalsk velvære. Bartóks divertimento gengiver på overfladen Dvoráks ubekymrede tonesprog – men under den melodiske fernis gemmer sig et gribende mørke. Schuberts overjordisk smukke Rondo for violin og strygere kræver en solist, der mestrer melodiøsitet. Sådan en er Copenhagen Phils nye koncertmester, Teresa la Cour.

Arrangør: Copenhagen Phil og Hillerød Musik & Teater
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 24. oktober 2024
Tid: 19:30
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter, Sjælland
Sted
Carlsbergvej 15
3400 Hillerød,