Indlæser Begivenheder
13
december
onsdag

Händels Messias – UDSOLGT

13. december 2023 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Bo Holten
Kor / Musica Ficta

Händel / Messias

HÄNDELS MESSIAS – UDSOLGT

Alle kender Halleluja-koret – og for mange er en jul uden Händels Messias helt utænkelig. Nu inviterer Copenhagen Phil og kammerkoret Musica Ficta til en perfekt optakt til juledagene.

Händel skrev Messias på kun 24 dage. Oratoriet blev uropført i Dublin, og Händel fik sit eget transportable orgel sejlet fra London til Dublin til formålet. Publikum var i ekstase. Avisen Dublin News­Letter beskrev begivenheden som: ”… flottere end noget andet i samme genre, der har været spillet i dette eller noget andet kongerige.”

Siden dengang er Händels Messias blevet et centralt værk for ethvert kor, uanset størrelse. I 1800­tallet går man nærmest amok i at opføre Messias med gigantiske opbud af sangere og musikere – i Londons Crystal Palace kan man i 1857 gå til Händel­festival, hvor man opfører Messias med 2000 sangere og et orkester på over 500 mand. Nogle få musikere og kritikere forsøger forsigtigt at foreslå, at Messias måske ville lyde bedre med ganske få virkelig dygtige sangere og et orkester på størrelse med Händels eget fremfor med 2000 henrykte amatører. De taler for døve øren i 1800­-tallet – men i dag synger elitekammerkoret Musica Fictas 12 sangere både kor og arier, når Bo Holten står i spidsen for et af julemånedens bedste bud på en musikalsk juletradition.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 90 minutter uden pause
Koncertintroduktion annonceres her på siden
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 13. december 2023
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Sct. Anna Gade 38
3000 Helsingør, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil