Indlæser Begivenheder
14
december
torsdag

Juleoratoriet – UDSOLGT

14. december 2023 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Carsten Seyer-Hansen
Solister / Dana Marbach, sopran / Katija Dragojevic, mezzo /
Emanuel Tomljenovic, tenor / Jóhann Kristinsson, bas
Kor / Københavns Drengekor

Bach / Juleoratorium I-III

JULEORATORIET – UDSOLGT

Én af julens faste traditioner er Copenhagen Phils opførelse af Bachs Juleoratorium. Så glem gaveindkøb og juletravlhed i nogle timer og følg i stedet med Copenhagen Phil og Københavns Drengekor til Bachs forunderlige juleverden.

Julen er en travl tid for alle – også for en komponist som Johann Sebastian Bach i 1730’erne. Han er ikke alene ansvarlig for al musik i Leipzigs kirker og for undervisningen af eleverne ved den tilknyttede skole – han skal også skrive ny musik til de mange helligdage. Og midt i en hverdag, som ville have givet de fleste stress i løbet af en enkelt uge, skriver Bach nogle af den vestlige civilisations største mesterværker.

I Juleoratoriet er det meget naturligt fortællingen om jesusbarnets fødsel, om hyrderne på marken og alle de kendte scener fra juleevangeliet, der er i centrum. Bach fortæller historien med drama, inderlighed og eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra helt intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester.

Arrangør: Copenhagen Phil og Hillerød Musik- og Teater
​​​​​​​Varighed: Ca. 90 minutter uden pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 14. december 2023
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Frederiksborg Slot
3400 Hillerød, Danmark