Indlæser Begivenheder
21
oktober
lørdag

Danseteatret og orkestret

21. oktober 2023 kl. 20:00 - 23. oktober 2023 kl. 20:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dirigent / Christian Øland

Signe Lykke / Leaning Tree (uropførelse)

Koreografi/Instruktion / Fernando Melo
Lysdesign & scenografi / Raphael Frisenvænge Solholm Kostumedesign / Maria Ipsen

Samarbejde med Dansk Danseteater

DANSETEATRET OG ORKESTRET: LEANING TREE

Dansk Danseteater og Copenhagen Phil går igen sammen for at sætte nye kunstneriske spor. Denne gang med det ambitiøse mål at skabe et nyt symfonisk repertoire til samtidsdans – i samspil med en af dansk musiklivs nye store komponister, Signe Lykke.

Dansk Danseteater og Copenhagen Phil har stævnet to kunstnere, som er feterede inden for deres respektive kunstarter – nemlig Danmarks nye, stærke kompositoriske stemme, Signe Lykke, og den visuelt appellerende koreograf Fernando Melo, i Danmark senest kendt for sin koreograf til operaen Mitridate på Det Kgl. Teater.

Målet er et nyt symfonisk værk til samtidsdans, hvor vi leger vi med illusionen om, hvad der er virkeligt, og hvad der er kunstigt. Kontrasten mellem det ydre og et indre gennemsyrer koreografi, scenografi og musik. Fernando Melo
iscenesætter danserne i en scenografi med enkle forsvindingsnumre og fascinerende tricks, hvor fysikkens love tilsyneladende brydes. I samme ånd skaber Signe Lykke et symfonisk værk, der overrasker og fascinerer. Bygget op omkring flere små ensembler, placerer hun symfoniorkestret rundt omkring i Skuespilhuset. På denne måde kommer musikken usædvanlig tæt på publikum i en art akustisk surroundsound – hvor de mange ensembler bliver til én stor symfonisk krop, der smelter sammen med bevægelserne og universet på scenen.

Forestillingen er bestilt og produceret af Dansk Danseteater i samarbejde med Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester. Billetsalget foregår via Dansk Danseteaters hjemmeside.

Arrangør: Copenhagen Phil og Dansk Danseteater

 

Detaljer
Start: 21. oktober 2023 kl. 20:00
End: 23. oktober 2023 kl. 20:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Sankt Annæ Pl. 36
1250 København K, Danmark