Indlæser Begivenheder
27
september
fredag

Bachs H-mol messe

27. september 2024 kl. 18:00

Copenhagen Phil
Chefdirigent / Christoph Gedschold
Solister / Lina Johnson, sopran / Sophie Haagen, alt /
Conny Thimander, tenor / Jens Søndergaard, baryton
Kor / Graabrødre Kammerkor / Kammerkoret Hymnia /
Kammerkoret Camerata / MGK-sangere fra MGK Hovedstaden

Bach / H-mol messe

BACHS H-MOL MESSE

Bachs monumentale messe i h-mol blev hans sidste store kirkeværk. Og hvilket værk! En genistreg, der opsamler hele mesterens virke som kirkemusiker, hvor sangsolister, kor og orkester smelter sammen og forener det jordiske med det guddommelige i komponistens allerstørste mesterværk.

Bach fornemmede nok, at hans tid var ved at rinde ud, da han arbejdede på sin messe i 1740’erne. Derfor blev værket en opsummering af hans lange livs musikalske landvindinger. Et musikalsk testamente over den mægtige komponists genialitet. Bach nåede aldrig selv at høre storværket klinge i sin helhed, men ved uropførelsen mange årtier senere betegnede kritikere sensationen som: ”Mesterstykket fra den største af alle inden for den harmoniske kunst.”

H-mol messen er religiøs og kompositorisk ophøjethed. Men den er også rendyrket sangglæde. Tre fremragende danske kor synger sammen med fire af Skandinaviens mest efterspurgte yngre sangstemmer under kyndig ledelse af Copenhagen Phils nye chefdirigent, Christoph Gedschold. Gedschold er bosiddende i Leipzig, hvor han også er chefdirigent for den tyske musikbys operaorkester. Og det var netop i Leipzig, at Bach skrev sine kirkemusikalske mesterværker. Gedschold er derfor nært knyttet til Bachs musik, som han nu bringer med til København.

Koncerten er støttet af Augustinus Fonden.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Koncertintroduktion annonceres her på siden
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i billetprisen
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 27. september 2024
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil