Indlæser Begivenheder
24
november
søndag

Halv12 kammerkoncert

24. november 2024 kl. 11:30

HALV12 KAMMERKONCERT

Fire søndage i løbet af sæsonen løber musikernes egen kammerkoncertserie, Halv12, af stablen. Her kan man opleve, hvordan grupper af Copenhagen Phils musikere i vidt forskellige konstellationer nyder at dyrke kammermusikspillets ædle kunst – og hvordan tætte musikalske forbindelser knyttes og forgrener sig ud i hele orkestret.

Denne søndag formiddag byder programmet på to meget klassiske værker samt en fløjtesonate af den franske komponist André Jolivet, der skriver i et meget moderne tonesprog. Den er ikke nem, hverken at spille at lytte til. Men det bliver helt sikkert en oplevelse at høre den, når orkestrets fløjtenist Kristina Ersson i samarbejde med tidligere chefdirigent Toshiyuki Kamioka spiller dette værk, der er fuldt af temperament, men også byder på smukke ”nattestemninger”.

Beethovens trio op. 11 1797 er egentlig skrevet for klarinet, cello og klaver, men Beethoven sikrede sig, at klarinetstemmen også kunne udføres af en violinist. Den unge Beethoven ville gerne behage sit publikum. Temaet i sidste sats snuppede han fra en opera der netop i 1797 fik enorm stor succes. Melodien kunne høres på gader og stræder i hele byen (deraf tilnavnet ”Gassenhauer”). Den er en vaskeægte ”ørehænger”, som man kan have glæde af længe. Anne Ngoc Søe, violin, og Halina Wigocka Wamberg, cello, spiller den sammen med Kamioka.

Også Brahms’ Horntrio opus 40 er et ungdomsværk. Hornet var måske Brahms’ yndlingsinstrument, et instrument, der for ham var lyden af natur. Skovene i Schwarzwald var en af inspirationskilderne til horntrioen. Men der hviler også en melankolsk stemning over trioen, især den meget smukke, langsomme sats, der menes at være en mindesten, han satte for hans nyligt afdøde mor. Den 22-årige komponists Horntrio er et af hornlitteraturens nøgleværker, der her spilles af Christian Vinther, horn, og Idinna Alsbirk Lützhøft, violin, og Kamioka.

Program
Beethoven klaver trio op.11
Jolivets fløjtesonate
Brahms horntrio

Medvirkende
Toshiyuki Kamioka og musikere fra Copenhagen Phil

Koncerten er støttet af Solistforeningen, Lemvigh-Müller Fonden, William Demant Fonden, Augustinus Fonden og Copenhagen Phils Venneforening

Halv12 koncerterne arrangeres af cellist Halina Wigocka Wamberg og fagottist Signe Haugland

Arrangør: Halv12

Detaljer
Dato: 24. november 2024
Tid: 11:30
Begivenhed KategoriKoncerter
Sted
Vesterbrogade 59
1620 København,