Indlæser Begivenheder
22
november
fredag

Beethoven og Sibelius

22. november 2024 kl. 18:00

Copenhagen Phil
Dirigent / Sebastian Weigle
Solist / Beatrice Berrut, klaver

Rudi Stephan / Musik for orkester
Beethoven / Klaverkoncert nr. 4
Sibelius / Symfoni nr. 5

BEETHOVEN OG SIBELIUS

Det er en kær ven af orkestret, der træder op på dirigentpodiet på en aften, hvor ingen ringere end Beethoven og Sibelius har hovedrollerne. Ved tangenterne sidder en af vor tids mest interessante klavervirtuoser, schweiziske Beatrice Berrut.

Beethoven insisterede på menneskelig samhørighed som et fredeligt alternativ til Napoleonskrigene. Hans temperamentsfulde toner afspejler den krigeriske samtid – for i 1806 raserede Napoleonskrigene i Europa, mens humanisten Beethoven kæmpede for fred og frihed. Resultatet blev den udødelige og underskønne klaverkoncert nr. 4, som musikalsk udtrykker individets stræben efter fornuft og retfærdighed.

110 år senere var Europa atter hærget af krig. Den finske nationalkomponist Jean Sibelius vendte sig væk fra omverdenen og søgte fred for verdenskrigens uhyrligheder. I den finske natur blev han inspireret til at komponere sin mesterlige symfoni nr. 5 – en hyldest til hjemlandets storslåede skønhed.

Al den billedskønne musik er i de kyndigste hænder denne aften, hvor vi har besøg af den tyske dirigent, Sebastian Weigle. Weigle har gjort en stor indsats for udbredelsen af Rudi Stephans værker – der med sin sansemættede skønhed fortjener større udbredelse. Stephan er et sjældent navn på koncertrepertoiret, for der findes kun få værker af den senromantiske ekspressionist. Stephan var blot 27 år gammel, da han blev indkaldt til tysk krigstjeneste. Et år senere måtte han lade livet i en skyttegrav.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 22. november 2024
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil