Jon Gjesme

Jeg er født i 1967 i Hønefoss i Norge og bor i Sorgen­fri. Min far prøvede at få min storebror til at spille violin. Det lykkedes ikke særlig godt, så da jeg var 7 år, gav han violinen til mig. Det var heller ikke specielt let i starten, for jeg ville helst spille fodbold. Men med list og tålmodighed klarede han at undervise mig i de første år.

Jeg har studeret i Oslo, Hannover, Minneapolis og Køb­enhavn og har tidligere været ansat som koncert­mester i Det Kgl. Kapel og Oslo Filharmonien. Sideløbende med orkesterarbejdet har jeg haft en omfattende solistkar­riere og har været solist med alle de norske symfoni­orkestre samt orkestre i Danmark, Finland og USA. Som kammermusikelsker og primarius i Poseidonkvartetten nyder jeg at spille især Beethovens strygekvartetter. Det er meget krævende, men det er en fantastisk verden.

I min fritid kan jeg godt lide at lege med mine tre børn, spille snooker, fodbold eller studere direktion. Som ægte nordmand elsker jeg at stå på ski og prøver hvert år at løbe mindst et skimaraton.

Jeg føler mig rigtig heldig, fordi jeg får lov til at spille på orkesterets Stradivarius. Den er fantastisk. Copenhagen Phil har haft en forrygende ud­vikling de seneste år. Jeg kan godt mærke åbenheden, nysgerrigheden og viljen til at lære. Jeg tror, orkes­teret har fat i nøglen til udvikling, og jeg håber og tror, at orkesteret vil fortsætte med at udvikle sig videre i de kommende år.

Profile details