Indlæser Begivenheder
11
februar
fredag

Wagner og Saariaho

11. februar 2022 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil

Dirigent / Clément Mao-Takacs
Solist / Peter Herresthal, violin

Iscenesættelse / Le Chamre Aux Èchos
Skuespiller / Thomas Kellner
Video / Aleksi Barrére
Lysdesign / Etienne Exbrayat

Wagner / Prelude, Lohengrin
Saariaho / Graal théâtre (sceneversion)
Wagner / Tristan og Isolde, forspil
Saariaho / Vers Toi Qui Es Si Loin
Saariaho / Lumière et Pesanteur
Wagner / Tannhäuser, ouverture

Fælleskoncert med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium

WAGNER & SAARIAHO

Copenhagen Phil og den franske dirigent Clément Mao-Takacs sætter den Sonning-prisvindende finske komponist Kaija Saariaho op mod en af fortidens største kolleger, operakomponisten Richard Wagner. To komponister med en fascination af myten om den hellige gral.

“Gralen er symbol på målet, vi alle stræber efter. Alle har vi forskellige mål, hvis vi da overhovedet ved, hvad målet er. Men målet holder os i gang.” Sådan siger Kaija Saariaho, som i 2019 blev kåret til “den største nulevende komponist” af det britiske BBC musikmagasin. Hendes klangverden er dybt personlig, ofte med en glimtende gennemsigtighed, selv når hele det store symfoniorkester kommer i brug. Det er to virkelige specialister, der her sammen med Copenhagen Phil sætter fokus på Saariahos musik – især den for violin og orkester. Den norske violinist Peter Herresthal og dirigenten Clément Mao-Takacs har flere gange tidligere samarbejdet om opførelser og indspilninger af Saariahos musik.

Kaija Saariahos opera L’Amour de loin blev uropført ved Salzburgfestspillene i 2000 og er siden da blevet noget så sjældent som et nyt repertoireværk i operahuse verden over. I 2018 transskriberede Saariaho en arie fra operaen for violin og orkester, og værket Vers toi qui es si loin er endda skrevet direkte til aftenens solist, Peter Herresthal. I tilgift får vi også violinkoncerten Graal théâtre – oprindeligt inspireret af og tilegnet violinisten Gidon Kremer – i høj grad også en teateroplevelse med både video og en skuespiller i intens dialog med violinsolisten. En oplevelse, som Richard Wagner sikkert ville have elsket. Wagner er med hele vejen igennem koncerten, og i forspillene til hans operaer bliver vi ledt ind i hans teaterunivers – nogle af de mest medrivende og vedkommende sceniske værker i verdenshistorien.

Programmet er kurateret af Kaija Saariaho og markerer startskuddet til det, som i 2022 bliver en international parade af fejringer af hendes 70-års dag. Koncerten er højdepunktet efter en uge med masterclasses og mindre koncerter med studerende ved Det Kgl. Danske Musikkonservatorium – i tæt samarbejde mellem komponisten, konservatoriet og Copenhagen Phil.

Koncerten støttes af Wilhelm Hansen Fonden.

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som udgangspunkt at sælge alle pladser i koncertsalen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage ændringer – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

________________________________________________________________________________________________________

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

 

 

Detaljer
Dato: 11. februar 2022
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil