Indlæser Begivenheder
28
januar
fredag

Schumann, Brahms – og Schumann

28. januar 2022 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil
Dirigent / Sebastian Weigle
Solist / Alexandra Dariescu

Robert Schumann / Manfred ouverture
Clara Schumann / Klaverkoncert
Brahms / Symfoni nr. 2

SCHUMANN, BRAHMS – OG SCHUMANN

To mænd og én kvinde. Robert Schumann, hans kone Clara og deres bedste ven, Johannes Brahms. Helt typisk for tiden var det mændene, der gik over i historien – og Clara Schumann der blev glemt. Det roder Copenhagen Phil nu bod på med fornemt besøg af General Musik Direktør ved Oper Frankfurt, tilbagevendende dirigent ved The Met i New York samt chefdirigent ved Yomiuri Nippon Symphony Orchestra i Japan – tyske Sebastian Weigle – der for første gang gæster orkestret.

I 1830’erne og 40’erne er Clara Schumann faktisk langt mere kendt end Robert. Allerede før hun bliver teenager, er hun på koncertturnéer som datter af en af tidens store klaverpædagoger. Da Clara er 13 år, begynder hun på en klaverkoncert og får hjælp til at skrive den ud for symfoniorkester af sin kommende mand, der også var elev af hendes far. Clara Schumann – som dengang hed Wieck til efternavn – valgte i sidste ende Roberts “forbedringer” af orkestreringen fra og uropfører sin klaverkoncert som 15-årig med ingen ringere end Felix Mendelssohn som dirigent. Det er 187 år siden. Ikke desto mindre er det formentlig første gang, Clara Schumanns klaverkoncert spilles på dansk jord. En mindre sensation – og på høje tid.

Clara og Robert gifter sig dagen inden, hun fylder 21 år – og den unge Brahms bliver en fast del af deres inderste vennekreds. Clara uropfører mange af Brahms’ klaverværker, og Robert opmuntrer den yngre kollega, når han præsenterer sine nye værker og idéer for ham. Brahms ser livet igennem på Clara med et blik fokuseret et sted mellem trofast venskab og ren kærlighed. I sin symfoni nr. 2 begynder han som så ofte i den mørke ende af humørskalaen, men løsner undervejs stemningen op. Først i den lysende og lette scherzo og til sidst i ren triumf i finalen – måske den festligste sats Brahms nogensinde skrev.


COVID-19 93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. I sæson 2021/2022 spærrer billetsystemet automatisk to sæder på hver side af en booking, således at man kun sidder i nærheden af egne ledsagere. Ligeledes lukkes publikum ind og ud af koncertsalen i grupper, så vi undgår kødannelse ved garderober og i foyeren.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.


Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i priser

 

Detaljer
Dato: 28. januar 2022
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil