Indlæser Begivenheder
29
august
torsdag

Tivoli / Musikduellen med Hammer & Cilius

29. august 2024 kl. 19:30

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Nathanaël Iselin
Værter / Mathias Hammer og Frederik Cilius
Orkestersolister / Viveca Löfgren, fløjte / Theresa la Cour, violin / Marie Louise Broholt-Jensen, bratsch

Musik af b.a. Tjajkovskij, Mozart, Verdi, Bach, Sjostakovitj og Beethoven

MUSIKDUELLEN MED HAMMER & CILIUS

Vi kan ikke afvise ufine tricks, skøre historier og stor munterhed, når de to musikalske duellanter og musiknørder Mathias Hammer og Frederik Cilius mødes til musikduel. Alle, der har set dem i Den Klassiske Musikquiz, ved, at de to, udover at vide næsten alt om klassisk musik, også elsker at konkurrere. Spørgsmålet denne aften er blot: Hvilket klassisk musikstykke er bedst? Kom og vær med til at bestemme – den, der får det største bifald har nemlig vundet.

Det kommer helt sikkert ikke til at gå stille for sig, når Mathias Hammer og Frederik Cilius mødes i Tivolis Koncertsal i en musikduel. Udover at vide næsten alt om klassisk musik har de begge velvoksne konkurrencegener, der nok skal komme i spil, når de står på scenen sammen med Tivoli Copenhagen Phil.

Spørgsmålet er nemlig: Hvilket klassisk musikstykke er bedst? Det skal de to kombattanter kæmpe om. Hammer og Cilius, der har vist, at de formår at genkende et stykke musik bare ved at høre en enkel tone, skal konkurrere mod hinanden i forskellige musikalske kategorier. Hvilket stykke er bedst, når det gælder symfonier, koncerter eller ouverturer? Der skal kæmpes, og vi kan ikke afvise ufine tricks, vanvittige historier og hysterisk munterhed, når de to slår sig løs i dysten om, hvorvidt Beethoven nu er bedre end Verdi og Bach.

Hammer og Cilius præsenterer rækken af musikalske hits undervejs i koncerten, og man er som publikum med til at bestemme, hvilket musikstykke der er bedst. Den, der får det største bifald har vundet og må bestemme vinderstykket, som afslutter koncerten.

Mathias Hammer og Frederik Cilius har et efterhånden langt samarbejde bag sig både i Den Klassiske Musikquiz og på P2, hvor programmet Hammer og Cilius kørte i en årrække. Hammer er oprindelig uddannet pianist, men har de sidste mange år været vært i både radio og tv og har vist sig som en underholdende og vidende formidler af klassisk musik. Senest er han blandt andet vært på P1’s program Anmelderne. Cilius er satiriker, skuespiller og i det hele taget lidt af et multitalent. Han er oprindeligt uddannet klarinettist. I dag er han blandt andet kendt for at spille den kontroversielle seniorkorrespondent Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm i satireprogrammet Den Korte Radioavis.

Foto: Mathias Hammer og Frederik Cilius.
Credit: Agnete Schlichtkrull.

Arrangør: Tivoli

Detaljer
Dato: 29. august 2024
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark