Indlæser Begivenheder
25
august
søndag

Tivoli / Carmen og Jonathan Tetelman

25. august 2024 kl. 16:00

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Christoph Gedschold
Solister / Jonathan Tetelman, tenor / Ramona Zaharia, mezzosopran / Ariun Ganbaatar, baryton

En koncertant opførelse af uddrag fra Bizets Carmen præsenteret af værter fra Tivolis Stjernestunder Festival

CARMEN OG JONATHAN TETELMAN

Den fyr er en komplet stjerne!” skrev en anmelder fra New York Times om tenoren Jonathan Tetelman, som vi glæder os til igen at byde velkommen i Tivoli. Jonathan Tetelman har denne gang to kollegaer med: Mezzosopran Ramona Zaharia og baryton Ariun Ganbaatar. Dermed er der lagt op til et jalousidrama af rang, når de disker op med et uddrag af Georges Bizets opera Carmen. En opera om den skønne, varmblodede Carmen der kan fordreje hovedet på enhver mand.

Det er en glæde igen at kunne præsentere den amerikansk-chilenske tenor, Jonathan Tetelman, i Tivoli. Tetelman er en stor stjerne, der, da han besøgte Tivoli første gang, fik Politikens anmelder Thomas Michelsen til at konstatere:”Her kom en stemme, der fik øjenbrynene til at løfte sig i forventningsfuld overraskelse.

Til koncerten har Jonathan Tetelman to kollegaer med på scenen: Den rumænske mezzosopran Ramona Zaharia samt barytonen Ariun Ganbaatar. Dermed er der lagt op til et jalousidrama af rang, når de disker op med uddrag af Georges Bizets opera Carmen. En opera om den skønne, varmblodede Carmen, der kunne fordreje hovedet på enhver mand. Men Carmen var fri som fuglen og havde en enorm appetit på livet. Hun kunne ikke drømme om at nøjes med bare én mand. Det havde mændene svært ved kapere, og det ender som bekendt fatalt. Men inden da byder Bizets intense opera på smægtende, fyrige toner med masser af sydlandsk inspiration, hjerteskærende arier og stolte tyrefægtere. Carmen er ikke uden grund en af de mest spillede operaer. Den griber os fra første tone.

Tetelman er født i Chile, uddannet i New York, og han er i fuld gang med en stor international karriere. Han har kontrakt med verdens mest anerkendte pladeselskab, Deutsche Grammophon, hvor han har udgivet flere albums, senest i efteråret 2023, hvor han udgav et album med arier fra ikke mindre end ni forskellige operaer af Puccini, deriblandt arier som Nessun Dorma.

Christoph Gedschold dirigerer Tivoli Copenhagen Phil, og der venter os uden tvivl nogle af de lækre mellemspil, som Bizet har tryllet ind i sit musikalske drama om Carmen.

Koncerten finder sted i samarbejde med Copenhagen Opera Festival og er både en del af TorsdagsKlassisk og Stjernestunder Festival.

Stjernestunder er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, og SommerKlassisk er støttet af Augustinus Fonden.

Foto: Jonathan Tetelman.
Credit: Ben Wolf.

Arrangør: Tivoli

Detaljer
Dato: 25. august 2024
Tid: 16:00
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark