Indlæser Begivenheder
21
januar
fredag

Beethoven og Schumann

21. januar 2022 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil

Dirigent / Mario Venzago
Solist / Kit Armstrong, klaver

Britta Byström / A Walk to Beethoven
Robert Schumann / Klaverkoncert
Beethoven / Symfoni nr. 4

BEETHOVEN OG SCHUMANN

Det er en kær og jævnligt tilbagevendende gæst, der står på podiet, når Mario Venzago igen dirigerer Copenhagen Phil i Konservatoriets Koncertsal. Denne gang med musik af Beethoven og Schumann – og med selskab af en multibegavet 29-årig pianist.

Først i fjerde forsøg lykkedes det Robert Schumann at skrive en klaverkoncert. Men så var det også hans egen kone, Clara, der spillede uropførelsen i 1845 – og et af temaerne er endda bygget af bogstaverne i hendes fornavn. Den amerikanske pianist Kit Armstrong har alle forudsætninger for at sætte sig ind i Schumanns tankegang, når han er solist i det, der er blevet én af de mest spillede klaverkoncerter overhovedet. Armstrong er nemlig selv komponist – og har i øvrigt også studeret både biologi, kemi og matematik på universitetsniveau.

Robert Schumann var fuldblodsromantiker – og selvom Beethoven på mange måder markerer begyndelsen på den romantiske æra, så var Mozart hans store forbillede. Både musikalsk, men bestemt også som én af de første kunstnere, der ikke var afhængig af fastansættelser hos fyrster og kejsere.

I sin 4. symfoni vender den ellers så revolutionære Beethoven blikket mod de gamle dyder. Og ikke mindst mod Mozarts klangverden. Beethovens symfonier er kernerepertoire for alle symfoniorkestre – også for Copenhagen Phil, der har cd-indspillet samtlige ni symfonier. Den 4. symfoni viser Beethoven langt fra det sædvanlige billede af den sammenbidte, bitre mand, der er ved at miste hørelsen. Her er der solskin og lethed i metermål.

________________________________________________________________________________________________________

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som udgangspunkt at sælge alle pladser i koncertsalen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage ændringer – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

________________________________________________________________________________________________________

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

 

Detaljer
Dato: 21. januar 2022
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil