Indlæser Begivenheder
04
april
fredag

Mozart og Carl Nielsen

4. april 2025 kl. 18:00

Copenhagen Phil
Dirigent / Christian Øland
Solist / Saskia Giorgini, klaver

Magnus Lindberg / Gran Duo
Mozart / Klaverkoncert nr. 22
Nielsen / Symfoni nr. 2, De fire temperamenter

MOZART OG CARL NIELSEN

Med sin vitale beskrivelse af den menneskelige psyke er Carl Nielsens kraftfulde symfoni nr. 2, De fire temperamenter, blandt nationalkomponistens mest medrivende værker. På dirigentpodiet har Copenhagen Phil besøg af danske Christian Øland, der også præsenterer en udødelig klaverkoncert af Mozart.

En ny generation af begavede danske dirigenter vælder frem i disse år. Blandt de mest lysende talenter er 30-årige Christian Øland, som er uddannet ved Sibelius Akademiet i Helsinki og derfor naturligt er knyttet til musikken fra sine to hjemlande: Danmark og Finland.

Carl Nielsens symfoni nr. 2, De fire temperamenter, er en dybt original skildring af de fire menneskelige arketyper: Kolerikeren, flegmatikeren, melankolikeren og sangvinikeren. Med sin overrumplende musikalske energi, livskraft og karakteristiske glimt i øjet er symfonien indbegrebet af det særlige Carl Nielsen’ske tonesprog.

Mozart skrev sin klaverkoncert nr. 22, da han var på toppen af karrieren. Det melodiske, virtuose og uforudsigelige skal forløses af den formidable italiensk-hollandske pianist Saskia Giorgini, som holder meget af Danmark og jævnligt spiller koncerter her i landet.

Koncerten indledes med musik af Magnus Lindberg, der er blandt Finlands mest berømte nulevende komponister. Hans livfulde Gran Duo fra år 2000 er for blæsere alene, som med sine mørke pastorale klange fremmaner et dragende nordisk landskab.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 4. april 2025
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil