Indlæser Begivenheder
23
september
fredag

Maestroen og Beethoven vol. 1

23. september 2022 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Æres-gæstedirigent / Christoph Eschenbach
Solist / Mojca Erdmann, sopran

Beethoven / Egmont, ouverture
Berg / Sieben frühe Lieder
Beethoven / Symfoni nr. 8

MAESTROEN OG BEETHOVEN VOL. 1

Eschenbachs samlede Beethoven. Én af verdens største dirigenter – Christoph Eschenbach – er Copenhagen Phils nye æres-gæstedirigent! Oplev den første i rækken af Beethoven-koncerter, når han gæster orkestret og inviterer på en rejse til Wien med værker af to komponister, som ændrede musikhistorien radikalt.

Beethovens musik var vild avantgarde for både publikum og musikere i begyndelsen af 1800-tallet. Mange af tilhørerne havde aldrig hørt noget lignende, og musikerne blev præsenteret for udfordringer, de aldrig havde drømt om, nogen komponist ville stille dem overfor. Christoph Eschenbach har valgt to forskellige sider af Beethoven. Som indledning den frihedselskende oprører Egmonts kamp for retfærdighed – og til slut den 8. symfoni, der viser en veloplagt og humoristisk Beethoven fra sin mest lyriske og livsglade side.

Stjernesopranen Mojca Erdmann er solist i Alban Bergs syv tidlige sange – skrevet næsten 100 år efter aftenens to Beethoven-værker, mens Berg var elev hos komponistkollegaen Arnold Schönberg i Wien. Her flyder inspirationen fra store senromantikere som Strauss og Mahler sammen med Debussys raffinerede klangunivers – alt sammen med Alban Bergs helt personlige og overlegne præg, selvom de syv sange er skrevet af en ung mand i begyndelsen af 20erne.

Koncerten er støttet af Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Den Danske Forskningsfond.

Gratis koncertintroduktion kl. 17:10 v. musikformidler Lasse D. Hansen
Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 23. september 2022
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil