Indlæser Begivenheder
19
april
fredag

Kærligheden, døden og store stemmer – Et langt farvelkys / FÅ BILLETTER

19. april 2024 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Guy Braunstein
Solister / Mojca Erdmann, sopran / Peter Lodahl, tenor

Schwarzman / Portrait (inspireret af Verklärte Nacht)
Schönberg (arr. Braunstein) / Verklärte Nacht
Strauss / Wiegenlied
Strauss / Morgen!
Strauss / Tod und verklärung

KÆRLIGHEDEN, DØDEN OG STORE STEMMER
– ET LANGT FARVELKYS / FÅ BILLETTER

Den spektakulære bearbejdning af Arnold Schönbergs elskede Verklärte Nacht er en skæbnesvanger fortælling om kærlighed, når den er stærke end livet. Oplev den længe ventede danske førsteopførelse med de to stjernesolister Mojca Erdmann og Peter Lodahl i de centrale roller. Og med Berliner Filhamonikernes tidligere koncertmester, Guy Braunstein, på dirigentpodiet.

Den klassiske musik sætter toner på livets store følelser. Med efterspurgte tyske Mojca Erdmann og Copenhagen Phils egen musikchef Peter Lodahl i centrum skildres kærlighedens væsen i Richard Strauss’ uendeligt klangskønne univers og smukke orkestersange.

Mesterværket Verklärte Nacht er Schönbergs berømte tonedigt baseret på Richard Dehmels poesi om kærlighed, skyld og tilgivelse. Denne aften i et helt nyt arrangement af Guy Braunstein – komponeret specifikt til koncertens to solister. Braunstein har bibeholdt Schönbergs originale værk, men arrangeret musikken for orkester, tilføjet to sangstemmer og en gribende libretto af digteren Daniel Gerzenberg.

Braunstein og Gerzenberg har sammen nyskabt en klassiker, som bevarer det originale og tilfører en hypermoderne autobiografisk dimension. Med brudstykker fra digte og breve fra Richard Dehmel og hans jødiske hustru Ida, føres dialogen op til 1942. Richard er for længst død. Men forbindelsen mellem dem er så stærk, at de kan kommunikere på tværs af liv og død. Ida er ulykkelig og bange. Hun vil begå selvmord, og hendes elskede Richard venter på hende i det hinsides. Musikken blev uropført af Rundfunk-Sinfonieorchester Berlin i september 2023 med Erdmann og Lodahl i solistrollerne.

Overgangen mellem liv og død er også omdrejningspunktet for Richard Strauss’ sjælerystende tonedigt Tod und Verklärung. Musikken beskriver et døende menneskes uregelmæssig vejrtrækning, behagelige minder om ungdommens lidenskaber og dødstimen, hvor sjælen forlader kroppen for at forbinde sig til det evige verdensrum.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Koncertintroduktion kl. 17:10-17:30 på scenen v. musikformidler Anne Bro i samtale med produktionschef Henrik Overgaard
Koncertstart er kl. 18
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 19. april 2024
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil