Indlæser Begivenheder
14
december
onsdag

Juleoratoriet

14. december 2022 kl. 19:30
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil
Dirigent / Konrad Junghänel
Solister / Clara Cecilie Thomsen, sopran / Sophie Haagen, alt /
Petter Moen, tenor / Teit Kanstrup, baryton / Københavns Drengekor

Bach / Juleoratorium I-III

JULEORATORIET

Copenhagen Phil går sammen med Københavns Drengekor og Bach-specialisten Konrad Junghänel om Juleoratoriet – og sørger for at sætte den helt rette julestemning med et fyrværkeri af jublende kor, alvorlige salmer og flotte og gribende arier. En koncert, der med få undtagelser har fundet sted hvert år siden 1974.

Bach har i den grad evnen til at berøre sit publikum, og for mange er det ikke jul uden barokkens store kirkemusik. Det er næsten overflødigt at reklamere for Bachs Juleoratorium: Opført gennem snart 300 år med en tekst om fred, glæde og tro på, at det gode findes. Jublende beskrevet og kommenteret af fire solister og et drengekor akkompagneret af Bachs blomstrende orkester.

Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra juleevangeliet er i centrum.

Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester. Et ufatteligt overskud af en mand, der hele tiden arbejdede mod uret og ikke havde tid til at se sig tilbage. Han skulle jo levere en ny kantate allerede til den kommende søndag.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: 90 minutter
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 14. december 2022
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Adresse: Maribo Domkirke
Klostergade 33
4930 Maribo, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil