Indlæser Begivenheder
13
december
fredag

Juleoratoriet

13. december 2024 kl. 17:00

Copenhagen Phil
Chefdirigent / Christoph Gedschold
Solister / Sibylle Glosted, sopran / Steffen Jespersen, alt /
Conny Thimander, tenor / Jens Søndergaard, baryton
Kor / Københavns Drengekor Bach /

Juleoratorium I-III

JULEORATORIET 

Copenhagen Phil går naturligvis igen i år sammen med Københavns Drengekor og giver et af julemånedens bedste bud på en musikalsk juletradition: Bachs udødelige Juleoratorium. Så luk juletravlhed og gaveindkøb ude i nogle timer og følg med til Bachs forunderlige juleverden fuld af jublende kor, alvorlige salmer og gribende arier.

Bach har i den grad evnen til at berøre sit publikum, og for mange er det ikke jul uden barokkens store kirkemusik. Det er næsten overflødigt at reklamere for Bachs Juleoratorium: Opført gennem snart 300 år med en tekst om fred, glæde og tro på, at det gode findes. Jublende beskrevet og kommenteret af fire solister og et drengekor akkompagneret af Bachs blomstrende orkester.

Stress? Nej, det snakkede man ikke om i 1734, selvom chefen for kirkemusikken i Leipzig må have arbejdet i alle sine vågne timer. Han er ansvarlig for musiklivet i hele fire kirker i byen, spiller orgel til gudstjenesterne og leder kantater for solister, kor og orkestre. Og skriver for øvrigt det ene mesterværk efter det andet – samt over 300 kantater.

Juletiden er ekstra travl for Bach. På kun ni dage mellem juledag og 2. januar skal han stille med fem færdigprøvede kantater og planlægger et særligt Juleoratorium spredt ud på seks helligdage. Fortællingen om jesusbarnets fødsel, hyrderne og alle de kendte scener fra Juleevangeliet er i centrum. Bach fortæller historien med drama, inderlighed og en eminent sans for at udnytte hele spektret af medvirkende. Fra intime satser med blot et par instrumenter og en enkelt solist, til det helt store udtræk med fuldt kor og orkester.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 90 minutter uden pause
Dørene lukkes præcis

Detaljer
Dato: 13. december 2024
Tid: 17:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Nørregade 8
1165 København K, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil