Indlæser Begivenheder
08
december
fredag

Haydn og Bruckners 4. – FÅ BILLETTER

8. december 2023 kl. 18:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil
Dirigent / Christoph Gedschold

Haydn / Symfoni nr. 90
Bruckner / Symfoni nr. 4

HAYDN OG BRUCKNERS 4. – FÅ BILLETTER

Nakkehårene stritter fra første takt og opløfter lytteren til en anden verden. Bruckner kaldte sin storslåede symfoni nr. 4 for ’Den Romantiske’ – for symfonien er en musikalsk rejse ind i komponistens magiske og skønhedsdyrkende univers. Sammen med Haydns symfoni nr. 90 præsenterer Copenhagen Phil to østrigeres ypperligste symfoniske skaberværker. Oven i købet med orkestrets kommende nye chefdirigent på dirigentpodiet!

Med Copenhagen Phils nye chefdirigent fra sæson 2024/2025 – og tilmed også chefdirigent for Leipzig Operaen – på podiet er den centraleuropæiske musik i helt trygge hænder, når tyske Christoph Gedschold står i spidsen for den mest populære og bjergtagende af Anton Bruckners symfonier. Indledningens hornsignal er selve signaturlyden af romantisk musik. For er det et hornsignal, der kalder ridderne til jagt? Eller Vorherre, der kalder på sin ydmyge tjener? Den timelange symfoni emmer af velklang. Fra gjaldende fanfarer til delikate melodilinjer udfolder den et medrivende drama, som har givet Bruckner status blandt alletiders største symfonikere.

100 år tidligere skrev Bruckners landsmand, Joseph Haydn, sine bedste symfonier. Symfoni nr. 90 er Haydn på toppen af sin skaberevne. Med gode melodier, musikalsk charme og et finurligt glimt i øjet viser Haydn, at han er wienerklassikkens mest overlegne symfoniker.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Koncertintroduktion kl. 17:10 på scenen v. musikformidler Anne Bro i samtale med hornist Piet Castillo
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 8. december 2023
Tid: 18:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil