Indlæser Begivenheder
11
marts
tirsdag

Den Jyske Opera

11. marts 2025 kl. 19:30

Dirigent / Christian Øland
Instruktør / Jakob Schjødt

Poul Schierbeck / Fête galante

DEN JYSKE OPERA
Fête Galante

Copenhagen Phil er igen klar til at hoppe i orkestergraven for at forestå musikken til Den Jyske Operas forestillinger. Denne gang gælder det Poul Schierbecks eneste opera Fête galante.

’Fête galante’ var en kærlighedsfest og en populær fornøjelse hos adelen i begyndelsen af 1700­-tal­let, hvor gæsterne ofte gik til løsslupne fester med masker. I Schierbecks hovedværk af samme navn er det også en kærlighedsfest: Et bryllup, der løber løbsk, da realiteterne melder sig for den unge grev René og hans tøjlesløse begær.

Greven sætter sig for at forføre den troskyldige pige Suzon og iscenesætter et falsk bryllup. Suzon elsker René og er uvidende om, at ægteskabet er falsk. Den forarmede teaterdirektør Scaramouche opdager grevens bedrag og beslutter sig for at udnytte situationen ved at afpresse greven, som i mellemtiden har forelsket sig i Suzon. Herfra tager forviklingerne fart med lige dele komik og erotik, før det igen ender med en kærlighedsfest i Schierbecks eneste store musikdramatiske værk.

Arrangør: Den Jyske Opera
Billetter sælges via de respektive koncertsteder

Detaljer
Dato: 11. marts 2025
Tid: 19:30
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Kongens Nytorv 9
1050 København K, Danmark