Indlæser Begivenheder
30
oktober
lørdag

Den fuldendte Schubert

30. oktober 2021 kl. 15:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil
Dirigent / Hartmut Haenchen
Solister / Frederikke Kampmann, sopran / Sophie Haagen, alt / Jacob Andersen, tenor /
Jonathan Koppel, tenor / Lauritz Thomsen, baryton

Roskilde Domkirkes Drengekor
Herning Kirkes Drengekor

Schubert / Symfoni nr. 8, Den ufuldendte
Schubert / Messe nr. 6

DEN FULDENDTE SCHUBERT

Schuberts overjordisk smukke musik lyder altid fuldendt… med én undtagelse. Her præsenterer Copenhagen Phil to sider af Schuberts genialitet: Det fuldendte værk for solister, kor og orkester samt et af de mest kendte Schubert-værker, som af én eller anden grund aldrig blev færdig.

Han blev kun 31 år gammel, men nåede alligevel at skrive omkring 1500 værker – mange af dem med den menneskelige stemme i centrum i form af sange, operaer og kirkemusik. Franz Schubert skrev sin messe i Es-dur samme år, han døde – og med al sin erfaring gennem sit korte liv skaber han et af de mest fuldendte mesterværker i genren.

Tyske Hartmut Haenchen har levet med Schuberts musik siden sine barneår i Dresdens berømte drengekor i byens Kreuzkirke. Og med sin enorme ballast af viden om tysk kirkemusik er han netop den ideelle dirigent i spidsen for Copenhagen Phil, et hold fremragende danske solister og drengekorene fra både Roskilde Domkirke og Herning Kirke. I tilgift byder koncerten på Schuberts symfoni nr. 8 – en symfoni, som aldrig blev helt færdig. Vi ved, at Schubert begyndte på den som 25-årig, men vi ved ikke, hvor meget han faktisk fik skrevet af den planlagte symfoni i fire satser. Til gengæld er de to satser, vi i dag kalder Schuberts ufuldendte symfoni, noget af det fineste, han har komponeret. Og det siger ikke så lidt.

Arrangør: Copenhagen Phil
Unummerede pladser
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene åbner 30 min. før koncertstart og lukkes præcis
Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning

Detaljer
Dato: 30. oktober 2021
Tid: 15:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Domkirkepladsen 3
4000 Roskilde, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil