Indlæser Begivenheder
29
oktober
fredag

Den fuldendte Schubert

29. oktober 2021 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil
Dirigent / Hartmut Haenchen
Solister / Frederikke Kampmann, sopran / Sophie Haagen, alt /
Jacob Andersen, tenor / Jonathan Koppel, tenor / Lauritz Thomsen, baryton

Roskilde Domkirkes Drengekor
Herning Kirkes Drengekor

Schubert / Symfoni nr. 8, Den ufuldendte
Schubert / Messe nr. 6

DEN FULDENDTE SCHUBERT

Schuberts overjordisk smukke musik lyder altid fuldendt… med én undtagelse. Her præsenterer Copenhagen Phil to sider af Schuberts genialitet: Det fuldendte værk for solister, kor og orkester samt et af de mest kendte Schubert-værker, som af én eller anden grund aldrig blev færdig.

Han blev kun 31 år gammel, men nåede alligevel at skrive omkring 1500 værker – mange af dem med den menneskelige stemme i centrum i form af sange, operaer og kirkemusik. Franz Schubert skrev sin messe i Es-dur samme år, han døde – og med al sin erfaring gennem sit korte liv skaber han et af de mest fuldendte mesterværker i genren.

Tyske Hartmut Haenchen har levet med Schuberts musik siden sine barneår i Dresdens berømte drengekor i byens Kreuzkirke. Og med sin enorme ballast af viden om tysk kirkemusik er han netop den ideelle dirigent i spidsen for Copenhagen Phil, et hold fremragende danske solister og drengekorene fra både Roskilde Domkirke og Herning Kirke. I tilgift byder koncerten på Schuberts symfoni nr. 8 – en symfoni, som aldrig blev helt færdig. Vi ved, at Schubert begyndte på den som 25-årig, men vi ved ikke, hvor meget han faktisk fik skrevet af den planlagte symfoni i fire satser. Til gengæld er de to satser, vi i dag kalder Schuberts ufuldendte symfoni, noget af det fineste, han har komponeret. Og det siger ikke så lidt.

Gratis koncertintroduktion på scenen kl. 16:10 v. Katrine Nyland Sørensen.

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som udgangspunkt at sælge alle pladser i koncertsalen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage ændringer – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 29. oktober 2021
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil