Indlæser Begivenheder
05
marts
lørdag

Afgørende øjeblikke #2

5. marts 2022 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Copenhagen Phil

Dirigent / Ludovic Morlot
Fortæller / Helle Fagralid
Øvrige medvirkende / Johannes Held, baryton / Tanja Zapolski, klaver

Instruktør og manuskript / Rune David Grue
Podcast / Third Ear
Scenografi / Dark Matters

Robert Schumann:
– Ich hab in Traum geweinet
– Ich will meine Seele tauchen
– Am leuchtenden Sommermorgen
– Symfoni nr. 2
Steingrimur Rohloff / Schumann Fragmente (urpremiere)

AFGØRENDE ØJEBLIKKE #2
Schumann – en kunstner i frit fald

Fastelavnsmandag 1854. Gaderne i Düsseldorf vrimler med glade børn og voksne. På en bro over Rhinen står en mand og stirrer ned i det iskolde vand. Manden hedder Robert Schumann. Han er komponist, og om lidt springer han i floden.

Oplev en koncertforestilling om Schumanns kamp mod sit indre mørke, om kærligheden til hans elskede Clara og om det endelige sammenbrud.

Historien fortælles af skuespiller Helle Fagralid og Copenhagen Phil. Musikken er af Schumann og et helt nyskrevet stykke musik af islandske Steingrimur Rohloff – komponeret for at tage over, hvor Schumann begyndte at tabe kampen mod det indre mørke.

Rune David Grue instruerer og har skrevet manuskriptet. Dark Matters indhyller koncertsalen i lys, og Third Ear varmer op til koncerten med en podcast samt laver lyddesign under koncertforestillingen.

Med Afgørende øjeblikke tager Copenhagen Phil publikum med på en rejse tilbage til en række historiske begivenheder med helt centrale udfald for nogle af alle tiders største komponisters liv, virke og værker. I en vekslen mellem musik, skuespil, sang, livepodcasts og visuals præsenteres både fortællingen om et menneske, en stor kunstner og dennes musik samt om den samtid, hvor musikken blev skabt – som en slags “lyden af historien”.

Afgørende Øjeblikke blev i 2019 tildelt P2 Prisen Årets initiativ.

Afgørende øjeblikke støttes af Augustinus Fonden, William Demant Fonden, Spar Nord Fonden, Dansk Komponistforening og Statens Kunstfond.

Hør Third Ear’s podcast som optakt til koncerten:

Arrangør: Copenhagen Phi
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. I sæson 2021/2022 spærrer billetsystemet automatisk to sæder på hver side af en booking, således at man kun sidder i nærheden af egne ledsagere. Ligeledes lukkes publikum ind og ud af koncertsalen i grupper, så vi undgår kødannelse ved garderober og i foyeren. Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.

Detaljer
Dato: 5. marts 2022
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil