PM. Få varmen i vinterkulden facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Copenhagen Phil spiller vinterkulden væk 6. december

Under ledelse af dirigenten Giancarlo Guerrero fra Costa Rica og med en glødende spansk guitarsolist, tager Copenhagen Phil fat på december måned med musik fra langt mildere himmelstrøg end de danske. Symfoniorkestret spiller ‘Musik fra de varme lande’ på Frederiksberg fredag den 6. december.

GØGLERENS MORGENSANG

Programmet byder blandt andet på den franske komponist Ravels Gøglerens Morgensang. Ravel gik med silkeskjorter og stråhat på Montmartre i Paris, men drømte om Baskerlandets vilde bondedanse og hvidløgsduftende egnsretter. Han elskede den spanske livsstil og beskrev den med et glimt i øjet i denne smukke morgensang.

CELLOENNAKKEN

Komponisten Heitor Villa-Lobos er også på programmet. Som ung tog Villa-Lobos sin cello på nakken og vandrede omkring i Brasiliens voldsomme natur. Han samlede folkemusik og etnisk musik, blandede det med Bach, Puccini og Wagner, og herefter blev han Sydamerikas største komponist med en produktion på mange tusinde værker. Hans guitarkoncert, som Copenhagen Phil spiller denne aften, er skrevet til mesteren Segovia i 1951 og er ét af hovedværkerne for klassisk guitar.
Joaquin Rodrigos guitarkoncert, som orkestret også har tænkt sig at tvinge vinterkulden væk med denne aften, er elsket ikke bare af guitarister, men af alle, der kan lide erotisk spansk nattestemning og dansende rytmer. En guitarkoncert, der må siges at være blandt de mest populære stykker klassisk musik i verden.
Copenhagen Phil runder aftenen af i Italien med mesteren Respighis arrangement af Rossinis småstykker for sang og klaver. Egentlig tænkt som balletmusik, men først og fremmest et lykkeligt fyrværkeri og en kæmpe udfordring at spille for et orkester.

GLØDENDE GUITARSOLIST

Solisten denne aften er den spanske guitarist Pablo Sáinz Villegas (født 1977), som er én af verdens førende, klassiske guitarister. Hans elegante guitarspil og spændende master classes er eftertragtede verden over. I 2009 startede Villegas projektet ’The Music Without Borders Legacy’, hvis formål er at formidle musikken til børn og unge gennem fællesskaber på tværs af sociale, politiske og kulturelle grænser.
Der er lagt op til en varm koncert af høj kvalitet på en kold og mørk vinteraften, når Copenhagen Phil spiller musik fra de varme lande.

Giancarlo Guerrero er aftenens dirigent. Foto: Chad Smith.

Solist Pablo Sáinz Villegas. Foto: Machado.
MUSIK FRA DE VARME LANDE
Fredag 6. december 2013 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Giancarlo Guerrero
Solist / Pablo Sainz Villegas, guitar
Ravel / Alborada del Gracioso
Villa-Lobos / Guitarkoncert
Joaquin Rodrigo / Concierto de Aranjuez
Respighi / La Boutique Fantasque
Pressebilleder ’Musik fra de varme lande’
Pressebilleder Copenhagen Phil
Koncerten spilles også på Osted Fri- og Efterskole torsdag den 5. december kl. 19:30
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019