PM. Copenhagen Phil spiller Tjajkovskij, Strauss og Mozart facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil spiller
Tjajkovskij, Strauss og Mozart

Med chefdirigent Toshiyuki Kamioka i front byder Copenhagen Phil den 21. februar velkommen til en aften, hvor både Tjajkovskij, Strauss og Mozart er på programmet – og hvor orkestrets forrygende solooboist, Andreas Fosdal, er solist i Strauss’ skønne obokoncert.
Andreas Fosdal træder den 21. februar foran sine kollegaer i Copenhagen Phil og har hovedrollen i Richard Strauss’ obokoncert. Et værk, som Fosdal har været i arkiverne for at studere. Her nærlæste han Strauss’ originalmanuskript og sammenlignede det med den trykte version – og fandt en del fejl og uoverensstemmelser. Det blev til en udgave, som også Fosdals tidligere under­viser, solooboist i Berliner Filhar­mo­ni­kerne, Albrecht Mayer, har benyttet i forbindelse med en indspilning af værket. En version, som Fosdal denne aften præsenterer for det danske publikum.
Den 21. februar er én af alle tiders største komponister også i fokus, nemlig Mozart. For Mozart har mange fans – også blandt kom­po­nistkolleger fra de sidste 250 år. Både Tjaj­kov­skij og Richard Strauss er blandt dem, der helt konkret er blevet inspireret af geniet fra Wien.
Tjajkovskij elskede Mozarts musik over alt andet og hyldede ham med orkester­suiten Mozartiana, som indleder aftenens koncert. Fire Mozart-værker skrevet om og for orkester som en kærlig hilsen i anledning af 100-året for urop­før­el­sen af operaen Don Juan i 1887.
Chefdirigent Kamioka står også i spidsen for Mozarts symfoni nr. 41 fra 1788. Dette år var travlt for Mozart. Han skrev to klavertrioer, en klaversonate og en sonate for violin og klaver – og på mindre end tre måneder også sine tre sidste symfonier. Han sluttede af med den længste symfoni, han nogensinde komponerede: nr. 41. Den varer over en halv time, og selvom det ikke lyder af meget i forhold til senere symfonier af f.eks. Mahler og Bruckner, så er det en meget lang symfoni i 1788.
Blev symfonien så opført i Mozarts egen levetid? Vi det ikke, men den var sikkert tænkt som en del af en koncertserie i Wiens nye kasino i Spiegelgasse, som Mozart planlagde. Måske blev koncerterne også afholdt – måske blev de aflyst på grund af manglende billetsalg. Ingen kilder fortæller, hvad der skete. Men noderne til Mozarts symfoni nr. 41 findes heldigvis.
Samme koncert spilles den 22. februar 2019 kl. 19:30 i Hårlevhallen.
Toshiyuki Kamioka Foto: Anne Mie Dreves 500 KB
PRAKTISK INFO
”MOZART OG HANS MANGE FANS"
Copenhagen Phil
21. februar 2019 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Chefdirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Andreas Fosdal, obo
Tjajkovskij / Orkestersuite nr. 4, Mozartiana
Strauss / Obokoncert
Mozart / Symfoni nr. 41, Jupiter
Pris / 220-420 kr. inkl. gebyr
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019