PM. Copenhagen Phil går bag om Beethoven facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil går
bag om Beethoven

Med Ann Eleonora Jørgensen som historiefortæller tager Copenhagen Phil den 5. oktober på en rejse ind i Beethovens dragende og skelsættende univers. Her møder vi den geniale komponist og oplever, hvordan musikken trækker tråde gennem historien.
Med orkestrets tidligere chefdirigent, kinesiske Lan Shui, i spidsen inviterer Copenhagen Phil på en rejse, hvor store og små fortællinger om Beethovens værkers vej fra nodepapir til koncertsal væves sammen med musik­eksempler, der kommer ind i og bag om musikken. Ann Eleonora Jør­gen­sen er aftenens fortæller – et vel­kendt ansigt fra bl.a. tv-serierne For­bryd­­elsen, Taxa og Herrens Veje. Koncerten finder sted i Kon­ser­va­toriets Koncertsal på Frederiksberg.
Den klassiske scene er sin helt egen. En symfoni fuld af fantastisk musik og særlige fortællinger. Bag det enkelte fuldendte værk ligger en stor kunstners arbejde, hvor fantasi, kreativitet, dygtighed, relationer og ikke mindst samtiden har afgørende betydning for den færdige musik.
Beethoven skrev hele ni symfonier. Ni symfonier som i dag – 200 år senere – er nogle af den klassiske musiks allerstørste mesterværker. Komponistens mest kendte symfonier er for­ment­lig nr. 3. Eroica, den femte symfoni, Skæbnesymfonien, og den epokegørende 9. symfoni – der i dag står som et musikalsk symbol for EU.
Omdrejningspunktet denne eftermiddag er Beethovens symfoni nr. 6. Et unikt og bane­bryd­ende forgreningspunkt i musik­historien – fra wienerklassikken til roman­tik­ken. Med titlen Pastorale refererer komponisten til en eksisterende musikalsk genre med rødder helt tilbage i antikken og forener den med den symfoniske traditions kraft, innovation og fremdrift. Det er også i denne symfoni, Beethoven introducerer musikken som beskrivende en følelse eller situation – hvilket var et helt nyt træk i den klassiske musik.
BAG OM BEETHOVEN
5. oktober 2018 kl. 17
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
Æres-gæstedirigent / Lan Shui
Fortæller / Ann Eleonora Jørgensen
Instruktør / Anders Lundorph
Beethoven / Symfoni nr. 6, Pastorale
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019