PM. Copenhagen Phil præsenterer store talenter og en premiere facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil præsenterer
store talenter og en premiere

Der er stor musik og store talenter på scenen, når Copenhagen Phil den 17. september 2016 har besøg af orkestrets frem­ad­storm­ende gæstedirigent Santtu-Matias Rouvali og danske Jens Elvekjær – og spiller musik af Sjostakovitj og Tjajkovskij.
Copenhagen Phils talentfulde gæstedirigent, den kun 30-årige Santtu-Matias Rouvali, er sin unge alder til trods netop blevet udnævnt som chefdirigent for Göteborg Symfoniorkester – Skandinaviens største orkester. Og som om det ikke var nok, er finske Rouvali også chefdirigent for Tampere Symfoni­orke­ster.
Den 17. september har han dog tid til igen at stå scenen i Konservatoriets Koncertsal i front for det orkester, han siden sæson 2013/2014 regelmæssigt har dirigeret som 1. gæste­diri­gent, og som han i 2011 havde sin Danmarksdebut med.

Dansk klaversolist

Koncertens solist er danske Jens Elvekjær. Han sidder ved tangenterne og spiller Sjostakovitjs Klaverkoncert nr. 1 – festlig musik med en masse tekniske udfordringer undervejs.
Jens Elvekjær har etableret sig som en af Danmarks mest efterspurgte pianister både nationalt og internationalt. I 2005 blev han, som den første danske pianist nogensinde, udnævnt til Steinway Artist. Han har modtaget talrige priser både som solist og kammermusiker og er medlem af den succes­fulde Trio Con Brio, der har givet koncerter på verdens mest prestigefyldte scener herunder Carnegie Hall i New York, National Gallery i Washington DC, Concertgebouw i Amsterdam, Wigmore Hall i London og Frankfurt Alte Oper.

Gribende symfoni

Unge Rouvali får efter pausen rigtig travlt. Her dirigerer han nemlig Copenhagen Phil i Tjajkovskijs Symfoni nr. 6.
Værket er komponistens gribende afsked med livet, hvor helt store følelser udfoldes i det partitur, som var det sidste værk, Tjajkovskij selv dirigerede kun ni dage før sin død 53 år gammel.
Dødsårsagen var officielt kolera. Men nogle mener, musikken er et afskedsbrev fra en mand, der ikke kunne udleve sine forelskelser i andre mænd uden at blive gjort til kri­mi­nel og udstødt af det borgerskab, han var født ind i. Vi får sand­syn­lig­vis aldrig det endelige svar. Det blafrer i vind­en på samme måde, som symfoniens sidste sats stille dør hen.

Premiere på 4’33 Phil

Aftenen indledes med premieren på Copenhagen Phils mini-kon­cert­format 4’33 Phil med uropførelser af nye soloværker. Med 4’33 Phil kommer publikum helt tæt på orkestrets musi­ke­re, når seks komponister dedikerer et værk til hver sin musiker ved seks forskellige koncerter i løbet af sæsonen. Denne aften er det violinist Idinna Lützhøft, der spiller værket Profeti af komponisten Li Ying Wu.
4’33 Phil er inspireret af John Cages værk 4’33 – der på overraskende vis består af absolut ingen toner og musik i 4 minutter og 33 sekunder. Varigheden holder vi fast i, men fylder den ud med et musikalsk portræt og ikke mindst elementet af overraskelse.
Santtu-Matias Rouvali Foto: Kaapo Kamu 550 KB
Santtu-Matias Rouvali
Jens Elvekjær Pressefoto 1049×1500
Jens Elvekjær
PRAKTISK INFO
”ROUVALI OG ELVEKJÆR”
Lørdag 17. september 2016 kl. 16:00
Konservatoriets Koncertsal
Copenhagen Phil
1. gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Solist / Jens Elvekjær, klaver
4’33 Phil / ‘Profeti’ af Li Ying Wu
Sjostakovitj / Klaverkoncert nr. 1
Tjajkovskij / Symfoni nr. 6
Pris / 210-410 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Gratis koncertintroduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 15:15 på scenen.
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019