PM. Copenhagen Phil - og 1001 nats Sheherazade facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Copenhagen Phil
- og 1001 nats Sheherazade

Der er sto­re mu­si­kal­ske even­tyr på pro­­gram­­met, når ja­pan­ske To­shi­yu­ki Ka­mi­oka den 30. ok­to­ber 2015 vend­er til­bage til Copenhagen Phil – en di­ri­gent, der har en helt sær­lig stjer­ne hos mu­si­ker­ne i orkestret.
Med sig har To­shi­yu­ki Ka­mi­oka musik, hvor det bare gælder om at lukke øjnene og drøm­me sig væk. For på en liste over den klas­si­ske mu­sik­hi­sto­ri­es al­ler­bed­ste værk­er hør­er vel nok af­te­nens tre mu­si­kal­ske per­ler: Ra­vels Ma Mère I’Oye og Tzigane – og ikke mindst Rim­skij-Kor­sa­­kovs Sheherazade. Et symfonisk over­flød­­ig­­heds­­horn af skøn or­kes­ter­klang. Or­kes­trets egen kon­­cert­­mes­ter, Jon Gjes­me, er so­list i den for­før­en­de Tzigane.

1001 nats eventyr

Det dufter af Orientens mystisk og sigøjnerromantik, når Copenhagen Phil åbner Rimskij-Korsakovs eventyrpose fra 1888: Sheherazade. Komponisten tager publikum med på det flyvende tæppe og lader sin eminente sans for symfoniorkestrets mest fantastiske og magiske klange bringe os direkte til 1001 nats verden. Her møder vi hovedpersonen Sheherazade, som er viet til en sultan, der sværger til at halshugge sine koner én ad gangen efter bryllupsnatten. Men Sheherazade redder sit liv ved at fortælle fortryllende historier for sin mand i 1001 nat – han bliver så opslugt af hendes eventyr, at han hver dag udsætter henrettelsen af Sheherazade og til sidst benåder hende.
Med Sheherazade overgik Rimskij-Korsakov sig selv og satte nye stadarder for, hvor eventyrligt musik kan klinge.

Koncertmestersolist

På programmet er også Ravels Tzigane – et shownummer, som ikke mange violinister slipper gennem tilværelsen uden at stifte bekendtskab med. Og heldigvis for os, der lytter. Denne aften er det Copenhagen Phils egen koncertmester, Jon Gjesme, der forfører publikum med den dragende musik.
Inden Jon Gjesme kom til Copenhagen Phil i 2012 var han kon­cert­mester i Oslo-filharmonien og Det Kgl. Kapel. Sideløbende med sine koncertmesterstillinger har han haft en omfattende solistkarriere og har optrådt som solist med de norske og en række af de førende nordiske orkestre samt Minnesota Orchestra i USA.
“Djævelsk spillemand. Teknisk perfekt og meget inderligt,” skrev Kristeligt Dagblad om Jon Gjesme. Han spiller på en Stradivarius fra 1737.
PRAKTISK INFO
“1001 NATS SHEHERAZADE”
30. oktober 2015 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal
Dirigent / Toshiyuki Kamioka
Solist / Jon Gjesme, violin
Ravel / Ma Mère l’Oye (Min Gåsemor)
Ravel / Tzigane
Rimskij-Korsakov / Sheherazade
Gratis koncert­introduktion ved Henrik Engelbrecht kl. 18:45 i Carl Nielsen Foyeren.
Pris / 190-390 kr. inkl. gebyr.
Unge u. 25 år 50% rabat
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019