PM. Ny sæson med Copenhagen Phil facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

Ny sæson med Copenhagen Phil

Copenhagen Phil går en ny og spændende jubilæumssæson i møde – og byder på en endnu bredere vifte af koncertoplevelser end nogensinde tidligere.
 
 
Copenhagen Phil blev etableret som Sjællands Symfoniorkester for 50 år siden. Det markerer vi med en sæson, der præ­sen­te­rer symfoniorkestret i endnu flere koncertkonstellationer end tid­lig­e­re.
Åbnings- og jubilæumskoncerten er den 1. oktober 2015 med premieren på orkestrets nye koncept, Bag Om Musikken, der inviterer til en rejse ind i musikkens eventyrlige univers med én af Danmarks allerbedste skuespillere i front. Dertil byder Copenhagen Phil på 17 klassiske koncerter, en 60 minutes festival, et stort samarbejdsprojekt med Dansk Danse­teater og Teater Republique om Stravinskijs “Ildfuglen”, de sjællandske familie- og musikskoleinddragende koncerter Musik Med Mere og meget mere – de fleste koncerter i Konser­va­to­ri­ets formidable koncertsal (det tidl. Radiohus) på Frederiks­berg.
Musikchef Uffe Savery:
“Personligt er jeg meget stolt af net­op denne sæson. Den kendetegner i den grad orkestrets kultur, kunstneriske profil og alsidighed. Sæson 2015/2016 er orke­strets jubilæumssæson – det giver anledning til at kigge os selv efter i sømmene og tænke en ekstra gang over, hvilken rolle et symfoniorkester anno 2015/2016 skal spille både kunstnerisk, kulturelt og sam­fundsmæssigt. Respekten for traditionen ønsker vi at bevare samtidig med, at vi til­stræb­er en lettilgængelig atmos­fære og ønsker at introducere nye standarder for oplev­el­ser og formidling af klassisk musik. Derfor viser vi i den kommende sæson endnu flere sider af Copenhagen Phil. Kon­cert­er til alle aldersgrupper og enhver smag. Og med visse pro­jekter skubber vi os selv ud på dybt vand og vover eks­pe­ri­ment­erne – musikalsk og formidlingsmæssigt.”

Klassiske koncerter

Copenhagen Phil fortsætter naturligvis med at spille klas­si­ske koncerter med hver deres unikke fortælling i form af forrygende dirigenter og solister, der træder foran orkestret. I sæson 2015/2016 præsenterer vi 17 klassiske koncerter, hvor vi bl.a. får besøg af dirigenter og solister som den tidligere koncertmester i Berliner Filharmonikerne Guy Braunstein, der er både dirigent og solist med Copenhagen Phil. Efterspurgte Sergej Krylov træder foran orkestret i Tjajkovskijs Violinkoncert, den unge dirigentkomet Michal Nesterowicz har sin debut med Copenhagen Phil, og orkestrets æres-gæstedirigent Lawrence Foster dirigerer en hel Wien­er­festival. Derudover er Rune Tonsgaard Sørensen og Andreas Brantelid solister i Brahms’ koncert for violin, cello og orkester. En af Copenhagen Phil-musikernes favoritdirigenter, Toshiyuki Kamioka, gæster orkestret to gange – og chef­diri­gent Lan Shui leder Mahlers episke 3. symfoni i samarbejde med Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og med Susanne Resmark som solist. Koncerten er Lan Shuis sidste koncert som chef­diri­gent for Copenhagen Phil.

Bag Om Musikken

“Bag Om Musikken” er det nye koncertformat, hvor én af Dan­marks bedste skuespillere tager publikum med ind i musikkens forunderlige verden. Vi præsenterer to “Bag Om Musikken” koncerter, hvor hhv. Jesper Christensen og Karen-Lise Mynster tager publikum med bag om musikken og historien omkring den dramatiske tilblivelse af hhv. Sjostakovitjs 10. Symfoni og den fabelagtige “Also Sprach Zarathustra”.

60 minutes

Orkestrets genreblandende 60 minutes koncerter samles denne sæson i en koncentreret festivaluge i februar 2016. Her præsenterer vi fire koncerter med fire stærke artister: DJ-kollektivet Den Sorte Skole, sangskriver Nikolaj Nørlund, den melankolske sangerinde Broken Twin og én af giganterne i dansk rockmusik Love Shop.
Til 60 minutes koncerten med Nikolaj Nørlund har sang­skriv­er­en sat sig for at komponere helt ny dansksproget musik til det unikke samarbejde med Copenhagen Phil. Det skal resultere i et splinternyt album – der udkommer på koncertdatoen.

Musik Med Mere

“Musik Med Mere” er orkestrets udenbys-koncertrække. En fest­lig musikalsk tidsrejse for hele familien med alle tiders bedste, mest forførende og fan­ta­stiske klassiske musik fra Tjajkovskij og Piazolla til film­kom­po­nist­en over dem alle, John Williams. Til koncerterne inviteres lokale musik­skole­elev­er til at medvirke på scenen. “Musik Med Mere” havde premiere i efteråret 2014 og var fra første tone en stor succes.

Stravinskijs “Ildfuglen”

Copenhagen Phil, Dansk Danseteater og Teater Republique op­sæt­ter Stravinskijs 100 år gamle orkestergenistreg: “Ild­fuglen”. Værket genfortolkes for første gang i et stort samarbejdsprojekt mellem de tre kulturinstitutioner – i en helt ny iscenesættelse, hvor trin, orkester og scenebilleder går hånd i hånd.

WOO

Og så præsenterer vi blandt meget andet vores nye World Online Orchestra interaktive koncert – et ambitiøst projekt, der snart lever sit eget liv på både den digitale platform, en mobilapplikation og fysisk installation. Copenhagen Phil kommer på gyngende grund på Papirøen, når orkestret inviterer til koncert med verdenshistoriens første brugerskabte og interaktive værker – hvor publikum har mulighed for at tage dirigentpinden. Koncerten bliver en interaktiv symfonisk oplevelse, der rykker ved grænserne mellem tid og rum. WOO er støttet af Nordea-fonden.
og meget mere…
Den nye sæson offentliggøres i dag den 15. april 2015, og løssalget starter den 4. maj. Velkommen til en sæson, der kende­tegner et symfoniorkester i bevægelse.
 
Copenhagen Phil har netop udsendt den første af i alt tre cd’er med Beethovens samlede symfonier – på den aktuelle cd symfoni 1-4. Næste udgivelse med symfoni 5-8 forventes i salg til efteråret.
 
 
Se sæsonprogram 2015/2016
Guy Braunstein
Lawrence Foster
Sergej Krylov
Jesper Christensen
Andreas Brantelid & Rune Tonsgaard Sørensen
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019