PM. Forrygende Stravinskij - og fantastisk gæstedirigent facebook
Copenhagen Phil, Hele Sjællands Symfoniorkester

PM. Forrygende Stravinskij
- og fantastisk gæstedirigent

Den 23. oktober står Copenhagen Phils purunge, energiske og fantastisk talentfulde 1. gæstedirigent, Santtu-Matias Rou­va­li, atter i spidsen for orkestret i et forrygende Stravinskij program. Og setuppet er stort – hele 70 musikere, to skue­spil­lere, en fabelagtig danser og en instruktør medvirker på scenen.

Stor Stravinskij musik tilsat dans og skuespil

Den 23. oktober 2014 spiller Copenhagen Phil en forrygende kon­cert i Konservatoriets Koncertsal på Frederiksberg, hvor også to skuespillere, en fabelagtig danser fra Dansk Danse­teater og en instruktør medvirker i Stravin­skijs lille even­tyr­forestilling, Historien om en soldat. Musik­ken er ene­stå­ende og sprælsk og er skrevet af en af alle tiders store komponister, Igor Stravinskij. Copenhagen Phil spiller også hans finurlige værk om den dansende dukke, Petrusjka.

Talentfuld dirigentspire

Til at holde styr på tropperne står den kun 28-årige stjerne­diri­gent, Santtu-Matias Rouvali, i spidsen for de mange musik­ere og udøvende kunstnere. Den unge herre med de talentfulde hænder, store armbevægelser og ustyrlige hår er fast gæste­diri­gent hos Copenhagen Phil og er beundret af både anmeldere og publikum.
Rouvali har fuld fart på karrieren og har bl.a. været fast tilknyttet et af verdens bedste symfoniorkestre, LA Phil. Og så er han allerede en erfaren herre, når det gælder store Stravinskij-opsætninger: I foråret 2013 stod Rouvali på diri­gent­po­di­et på Østre Gasværk Teater i Stravinskijs berømte ballet Le Sacre du Printemps, hvor – foruden Copenhagen Phil – hele 200 skolebørn og 50 dansere fra Dansk Danseteater med­virk­ede. Når han denne efterårsaften i oktober indtager scenen i Konservatoriets Koncertsal kan publikum altså se frem til en ganske særlig oplevelse.

Historien om en soldat

Historien om en soldat fra 1917 er et forrygende musikstykke, der skal “fortælles, spilles og danses”. Det er bygget over et russisk folkeeventyr og blev udtænkt af Stravinskij og den schweiziske forfatter Charles-Ferdinand Ramuz. Historien om en soldat er skrevet for syv instrumenter – violin, kontrabas, klarinet, fagot, kornet, trombone og slagtøj – og historien fortælles af skuespillere og dansere. Med vio­lin­en som sol­dat­en og slagtøjet som det djævelske. En fortælling a la Faust om soldaten, der møder ondskaben og bytter sin violin ud med en bog – hvorpå årene pludselig forsvinder som dage mellem hans fingre.
Santtu-Matias Rouvali Foto: Kaapo Kamu 550 KB
Santtu-Matias Rouvali
PRAKTISK INFO
HISTORIEN OM EN SOLDAT
Torsdag 23. oktober 2014 kl. 19:30
Konservatoriets Koncertsal, Frederiksberg
1. gæstedirigent / Santtu-Matias Rouvali
Medvirkende / Copenhagen Phil
Claes Bang, skuespiller
Jacob Weble, skuespiller
Ana Sendas, danser
Kasper Sejersen, instruktør
Stravinskij / Historien om en soldat
Stravinskij / Petrusjka
Billetter / www.billetten.dk / 190-390 kr.
Koncerten spilles også /
24. oktober kl. 19:30
Osted Fri- og Efterskole
25. oktober kl. 19:00
Konserthuset, Kristianstad
NB. Petrusjka udskiftes med Dvoraks 8. symfoni
Copenhagen Phil
Kommunikationsansvarlig (barselsvikar) Louise Nabe
Rosenørns Allé 22, 5. 1970 Frederiksberg C
M: 28 93 23 22. T: 33 91 11 99
nb@copenhagenphil.dk www.copenhagenphil.dk
Dette nyhedsbrev udgives af Copenhagen Phil.
©Copenhagen Phil 2019