English Copenhagen Phil
Vibeke Kristensen, sopran
Luk

Vibeke Kristensen, sopran

Den unge norskfødte sopran, Vibeke Kristensen, er uddannet på Det Norske Musikkonservatorium med af­slut­tende studier på Det Kgl. Danske Operaa­kademi i som­me­ren 2006. Hun fik sin debut på Det Kgl. Teater i Køben­havn i 2004 som Amor i Glucks Orfeo og Euridice.

Derudover har hun sunget rollen som Marzelline i Fidelio på Den Nye Opera i Bergen, Papagena i Tryllefløjten på Den Ny Opera i Esbjerg, Zerlina i Don Giovanni på Den Jyske Opera, Frasquita i Carmen på Opera Nordfjord i Norge, Susanne i Figaros Bryllup på Den Nye Opera samt bl.a. Gianetta i Elskovsdrikken og Papagena i Tryllefløjten på Den Jyske Opera.

Vibeke Kristensen fik sin professionelle operadebut som Despina i Cosi Fan Tutte i en produktion for unge artister instrueret af Tom Krause på Savonlinna Opera Festival i 2003. Hun optræder hyppigt som solist i oratorier og messer og har optrådt med de fleste store symfoniorkestre i Danmark og i hjemlandet Norge. I ”Stavanger 2008” sang hun ved den store åbningskoncert og var senest solist med Stavanger Symfoniorkester i Carmina Burana.

Vibeke Kristensen har modtaget flere priser og legater bl.a. Edith Allers mindelegat i 2007.