English Copenhagen Phil
Sophie Harmsen, mezzo
Luk

Sophie Harmsen, mezzo

Sophie Harmsen er født i Canada af tyske diplomat forældre og tilbragte sine dannelsesår i Sydafrika, hvor hun begyndte sine studier og dimitterede med udmærkelse. I løbet af sin tid i Cape Town var hun medlem af Cape Town Opera Studio, hvor hun sang mange roller herunder ‘Orlowsky’ i “Flagermusen”, ‘Mercedes’ i “Carmen”, og ‘Zweite Dame’ i “Tryllefløjten" i en fælles produktion med La Monnaie Bruxelles under ledelse af William Kentridge. I 2007 flyttede hun til Tyskland og afsluttede sine studier hos professor Dr. Edith Wiens i 2009. Sophie er modtager af både den internationale Robert Schumann Konkurrence og Bundeswettbewerb Gesang.
 
Kammersangerinde Brigitte Fassbaender inviterede hende til Landestheater Innsbruck til rollen som ‘Stephano’ i “Romeo og Julie”. Schleswig Holstein Musik Festival opfordrede hende til den naturskønne produktion af Bachs “St. John Passionen” i 2009 under ledelse af Robert Wilson. På Grand Théâtre de Luxembourg debuterede hun i rollen som ‘Dorabella’ i “Così fan tutte” i 2010. I løbet af 2012-sæsonen gentog hun rollen som ‘Dorabella’ på Opera de Dijon under ledelse af Christophe Rousset med Les Talens Lyriques. Med Collegium 1704 og Vaclav Luks turnerede hun til operahuse i Prag, Caen, Dijon og Luxembourg med “L’Olimpiade” af Myslivesek, hvormed hun også fik debut på Theater an der Wien. I en produktion af Andreas Dresen sang Sophie Harmsen rollen som ‘Cherubino’ med Kammerakademie Potsdam og medvirkede som ‘Mathilda’ i Telemann’s “Otto” på Telemann Festtage, i Luxembourg og i Metz.
 
Som en koncertsanger hun gentagne gange har været gæstet kendte festivaler og orkestre. I 2009 debuterede hun med Israel Philharmonic Orchestra og Helmuth Rilling (Handel “Messias”) og har siden da været regelmæssigt optrådt med Internationale Bachakademie Stuttgart. Også i 2009 sang hun et anmelderrost program med Mozart arier på Brühler Schlosskonzerte. Hun har optrådt med bl.a. med Concerto Köln, Konzerthausorchester Berlin (Charpentier og Handel), Radiosinfonieorchester Berlin (Bach “Masse i B Minor”), Münchener Kammerorchester og Chor des Bayrischen Rundfunks (Mozart "Messe i C Minor “), og RIAS Kammerchor (ao Martin” Le Vin herbe “), Radio Symfoniorkester Stuttgart (Rihm” Deus Passus “), den Gewandhausorchester med Thomanerchor (Bach” Weihnachtsoratorium “) og Helsinki Symfoniorkester (Handel” Messias ").

Sophie Harmsen har optrådt på festivaler som Salzburger Festspiele, Schleswig Holstein Musik Festival, Rheingau Musik Festival, Musikfest Stuttgart, Bachfest Leipzig, Prag Spring Festival, Oregon Bach Festival, Telemann Festtage, Brühler Schlosskonzerte og i koncertsale som Wigmore Hall London, Concertgebouw Amsterdam, Berlin Philharmonie, Herkulessaal og Prinzregententheater München, Alte Oper Frankfurt og Festpielhaus Baden-Baden.