English Copenhagen Phil

Lennart Jarde
Luk

Lennart Jarde

Jeg er født 1955 og bor i Brønshøj.

Som helt lille spillede jeg klaver, indtil jeg som 10årig fik øjnene op for celloen. På Det Kgl. Danske Musikkonservatorium modtog jeg undervisning af profes­sor Erling Bløndal Bengtsson. I 1979 fik jeg Diplom­eksamen i hånden, som jeg supplerede med privattimer og masterclasses hos William Pleeth, Maurice Gendron og Frans Helmersson. Herefter arbejdede jeg som freelance-cellist med en lang række orkestre i Danmark og Sverige, inden jeg blev fastansat her i orkestret i 1991.

Efter ca. 100 koncerter på årsbasis er repertoiret efterhånden langt. Jeg er glad for velskrevet musik, både ny og gammel, og for den fine variation fra barokmusik til opera, film-/underholdningsmusik, store symfoniske koncerter og meget mere. Det ønske går fint i spænd med Copenhagen Phils programpolitik.

Jeg sætter stor pris på min arbejdsplads med varierede programmer og herlige kollegaer – ikke mindst i vores cellogruppe. Mit ønske for fremtiden er, at orkestret skal være levende, udviklende og fremadrettet og give et bredt publikum stærke koncertoplevelser af høj kunstnerisk kvalitet. Jeg håber, vi med tiden bliver flere musikere – det betyder meget, ikke mindst i for­hold til det klanglige.