English Copenhagen Phil

Bolette Jarl Thurøe
Luk

Bolette Jarl Thurøe

Jeg er født i 1982 og bor i Virum.

Som 6årig så jeg en tv-udsendelse, hvor Anton Kontra spillede ’En yndig og frydefuld sommerdag’. Den dag besluttede jeg at spille violin – for jeg ville være lige så god som ham. Jeg var så heldig at starte på Suzuki Instituttet hos Tove Detreköy og senere hos hendes mand, Bela Detreköy.

Jeg blev i 2000 optaget på Musikalsk Grundkursus på Sankt Annæ Gymnasium og gik samtidig i gymnasiet. Efter studenterhuen var sat på hovedet, blev jeg optaget på violin på Det Kgl. Danske Musikkonservato­rium. Her modtog jeg undervisning af Elisabeth Schnei­der og Michael Malmgren. I 2009 vandt jeg den plads i Copenhagen Phils 2. violingruppe, som jeg besidder i dag. Derudover har jeg assisteret i Odense Symfoniorkester, Det Kgl. Kapel og DR Underholdnings­Orkestret.

Jeg har en forkærlighed for den romantiske genre som Tjajkovskij og Brahms, så jeg glæder mig til at spille samtlige Brahms symfonier i 2012. Og så har jeg et specielt forhold til Mozart og vil også meget gerne spille koncerter for strygeorkester som Carl Nielsen, Grieg og Dvorak.

Jeg håber, orkestret opretholder dets høje niveau. Vi går en spændende og udfordrende tid i møde med nye måder at udføre koncerter på, som vil være et frisk pust til både orkestret og publikum.