Indlæser Begivenheder
11
februar
lørdag

VINTERJAZZ

11. februar 2023 kl. 20:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Dirigent / James Sherlock
Solister / Martin Qvist Hansen, klaver / Søren Rastogi, klaver

Ives / Ragtime Dances
Carsten Dahl / The sadness will last forever, Dobbeltkoncert for to klaverer og kammerorkester (uropførelse),
Zimmerli / Kammersymfoni for 14 soloinstrumenter
Gershwin / Fantasi over Porgy og Bess, arr. Iain Farringdon

I samarbejde med Den Sorte Diamant

VINTERJAZZ

Klassisk møder jazz, når Copenhagen Phil, dirigenten James Sherlock og to fremragende danske pianister sammen byder indenfor i Den Sorte Diamant til en genreoverskridende koncert ved årets Vinterjazz-festival.

Mange klassiske komponister har i de seneste 100 år brugt jazz som inspiration – på begge sider af Atlanterhavet. Her kombinerer Copenhagen Phil musik fra første del af det 20. århundrede af amerikanske Charles Ives og Georges Gershwin med ny musik af to udøvende musikere, som begge har fødderne solidt plantet i både den klassiske musik og i jazzen – og ikke mindst i grænselandet mellem de to genrer; den amerikanske saxofonist Patrick Zimmerli og den danske pianist Carsten Dahl.

Carsten Dahl har skrevet en ny dobbeltkoncert for to klaverer til pianisterne Martin Qvist Hansen og Søren Rastogi – et bestillingsværk fra Copenhagen Phil, som bliver spillet for allerførste gang ved koncerten i Dronningesalen. Her bliver også mulighed for at opleve Charles Ives helt personlige version af den ragtime-musik, han hørte hjemme i Connecticut i 1890’erne – og for at høre musik fra Gershwins opera Porgy og Bess; den gribende fortælling om den fattige krøbling, hans kæreste og deres kamp for kærligheden blandt samfundets svageste i et sort miljø i South Carolina.

Billetter sælges via Det Kgl. Bibliotek.

Arrangør: Copenhagen Phil og Det Kgl. Bibliotek
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
NB. Der er ingen koncertintroduktion før koncerten

Detaljer
Dato: 11. februar 2023
Tid: 20:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Søren Kierkegaards Pl. 1
1221 København, Danmark

+ Google Maps