Indlæser Begivenheder
04
juli
torsdag

Tivoli / Strygertroldmanden Sergey Malov

4. juli 2024 kl. 19:30

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent og solist / Sergey Malov, violin og cello

Haydn / Symfoni nr. 36
Haydn / Cellokoncert nr. 1
Carl Philipp Emanuel Bach / Symfoni
Mozart / Violinkoncert nr. 5

STRYGERTROLDMANDEN SERGEY MALOV

Sergey Malov er en musikalsk troldmand og multikunstner, der mestrer både violin og cello, og som om det ikke var nok, dirigerer han også. Ved koncerten i Tivoli er Sergey Malov solist i både Mozarts violinkoncert nr. 5, i Haydns cellokoncert nr. 1 og dirigerer orkestret i to symfonier. Det er værd at bemærke, at Sergey Malovs cello er helt særlig – en skuldercello, ‘violoncello da spalla’, som er mindre end en traditionel cello og kan spilles på, ligesom man gør med en violin.

Som helt ung hørte Sergey Malov en optagelse af J. S. Bachs cellosuiter, som betog ham i sådan en grad, at han måtte kaste sig over instrumentet og lære at mestre det for at kunne spille Bachs værker. Nu har han, som en af de få i verden, specialiseret sig i at spille både violin, bratsch og denne skuldercello.

Malov udvider hele tiden sit repertoire for skuldercelloen, og med til Tivoli har han Haydns cellokoncert nr. 1, som i dag er en af de mest kendte cellokoncerter. Den blev først kendt i moderne tid, fordi man antog, den var gået tabt, indtil den pludselig dukkede op på biblioteket på Prags Nationalmuseum i 1961. Ganske hurtigt blev cellokoncerten fast repertoire i koncertsalene, for den er et sandt mesterværk, der viser os alt, hvad celloen kan: Fra det storladne til det virtuose. Ydermere spiller Sergey Malov en af de mest charmerende violinkoncerter, nemlig Mozarts violinkoncert nr. 5, som Mozart skrev, stadig som teenager – bare 19 år gammel. Mozart havde været i Italien og kom hjem fuld af gode idéer, som han var ivrig efter at afprøve. Det blev de i den grad i værket her, som er fuld af opfindsomhed og liv. Udover de to koncerter, hvor Sergey Malov er solist, dirigerer han også, som den multikunstner han er. Vi får hele to symfonier at høre: Haydns symfoni nr. 36 samt en symfoni af J. S. Bachs søn, Carl Philipp Emanuel Bach.

Sergey Malov er oprindeligt fra Rusland, men har boet i Europa i mange år. Han har offentligt taget afstand fra krigen i Ukraine bl.a. ved at arrangere og spille støttekoncerter for Ukraine. På YouTube ligger en hel række af optagelser med værker spillet til Ukraines ære, hvor han i øvrigt spiller cembalo – for ja, det kan han selvfølgelig også.

Foto: Sergey Malov.
Credit: Julia Wesley.

Arrangør: Tivoli

Detaljer
Dato: 4. juli 2024
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark