Indlæser Begivenheder
23
maj
torsdag

Tivoli / Mesterstykker #3: De tre store B’er

23. maj 2024 kl. 19:30

Tivoli Copenhagen Phil
Dirigent / Nathanaël Iselin
Vært / Mathias Hammer
Solister / David Munk-Nielsen, klaver / Louise McClelland, sopran

MESTERSTYKKER #3: DE TRE STORE B’ER

Mesterstykker er koncerten, hvor den kendte TV-vært Mathias Hammer præsenterer de mest populære klassiske musikstykker. Denne koncert kredser om musikhistoriens tre store B’er: Bach, Beethoven og Brahms og nogle af de komponister, de inspirerede. Med sig på scenen har Mathias Hammer, udover Tivoli Copenhagen Phil, også pianist David Munk-Nielsen og sopran Louise McClelland. Det bliver en koncert med et overflødighedshorn af elskede melodier og gode historier.

Louise McClelland er en dansk/newzealandsk sopran, som er uddannet på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Hun debuterede på Det Kgl. Teater i 2023 og er i øjeblikket en del af teatrets ‘young artist’ ensemble. Denne aften skal hun bl.a. synge et par af de rigtig store sopranhits: Den drabelige arie Come scoglio fra Mozarts Cosi fan tutte, hvor en ung kvinde synger om at stå fast som en klippe og ikke lade sig charmere af unge bejlere, samt den berømte ’Michaëlas arie’ fra operaen Carmen.

David Munk-Nielsen er en dansk pianist, som efter studier på Det Jyske Musikkonservatorium nu er i gang med studier på Sibelius-akademiet i Helsinki. Han har vundet priser i flere klaverkonkurrencer både i Danmark og i udlandet. Her skal han være solist i en af de største klaverkoncerter overhovedet, nemlig norske Edvard Griegs medrivende klaverkoncert, hvor han spiller den imposante 1. sats. En koncert, som Grieg i øvrigt komponerede en varm sommer, han tilbragte lige nord for København, i Søllerød.

Mesterstykker bliver en koncert med et overflødighedshorn af gode melodier, og der er garanti for, at talrige melodier hænger fast og kan nynnes på vej ud af Tivolis Koncertsal. Udover det allerede nævnte spiller Tivoli Copenhagen Phil mere Grieg, nemlig den fine Morgenstemning, satser fra Beethovens symfoni nr. 5, Skæbnesymfonien, med det karakteristiske banke-tema samt Dvoráks symfoni nr. 9, Fra den nye verden.

Foto: Mathias Hammer. Credit: Agnete Schlichtkrull.

Arrangør: Tivoli

Detaljer
Dato: 23. maj 2024
Tid: 19:30
Begivenhed KategoriTivoli
Sted
Vesterbrogade 3
1630 København, Danmark