Indlæser Begivenheder
12
november
fredag

Storgårds, Sørensen og Gislinge

12. november 2021 kl. 17:00
  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

 

Copenhagen Phil
Dirigent / John Storgårds
Solist / Katrine Gislinge, klaver

Clara Schumann / Tre romancer for violin og klaver (arr. for ork. Benjamin de Murashkin, uropførelse)
Bent Sørensen / Klaverkoncert nr. 3, La Sera Estatica (uropførelse)
Robert Schumann / Symfoni nr. 4

STORGÅRDS, SØRENSEN & GISLINGE

Copenhagen Phil får fornemt besøg af én af Skandinaviens største dirigenter – 1. gæstedirigent ved BBC Philharmonic – John Storgårds. Ved klaveret sidder ingen ringere end én af landets allerbedste pianister, Katrine Gislinge, som solist i en klaverkoncert komponeret særligt til hende af hendes mand.

Robert Schumann og Bent Sørensen har mindst én ting til fælles udover at være komponister: Inspirationen fra kvinden i deres liv – i begge tilfælde pianister. “Nogle gange hører jeg vild musik i d-mol fra fjerne steder i huset.” Sådan skriver pianisten Clara Schumann i maj 1841. Hendes mand, Robert, er begyndt at komponere en ny symfoni. Og det er netop Clara, han denne gang vil beskrive i toner. Schumann arbejder sig da også hurtigt væk fra en symfoni i fire satser og hen mod et symfonisk digt. Stadig i de sædvanlige fire satser, men uden ophold mellem dem. I d-mol-symfonien flyder satserne sammen til ét langt portræt af den elskede Clara.

Den danske komponist Bent Sørensens musik er dansk kultureksport i verdensklasse i disse år. Hans musik bliver opført af musikere, kammerensembler og orkestre overalt – og et nyt værk fra hans hånd er altid en begivenhed. Copenhagen Phil har bestilt en ny klaverkoncert fra Bent Sørensens hånd, hans foretrukne arbejdsredskab. Koncerten blev skabt i Corona-tiden, hvor solisten har været en helt afgørende inspiration. Sørensen fortæller selv, at arbejdet med klaverkoncerten fuldstændig smeltede sammen med lyden af sin kone, Katrine Gislinge, der øvede Rachmaninov eller Beethoven. Titlen er – som så ofte, når Bent Sørensen skriver musik – italiensk: Den ekstatiske aften, skrevet til den eneste ene. Præcis som Robert Schumann gjorde 180 år tidligere.

Koncerten indledes med endnu en uropførelse af en instrumentering af Clara Schumanns tre romancer skrevet længe efter sin mands død – men som i et spejl reflekterer fragmenter af Roberts egen violinsonate i musikkens bølgende forløb. Instrumenteringen er udarbejdet af orkestrets tidligere huskomponist, Benjamin de Murashkin – hvis klaverkoncert netop Katrine Gislinge uropførte med Copenhagen Phil i 2018.

Bent Sørensens klaverkoncert er blevet til på bestilling af Copenhagen Phil.
Gratis koncertintroduktion på scenen kl. 16:10 v. Katrine Nyland Sørensen.

COVID-19

93% af vores publikum følte sig trygge ved orkestrets koncerter i efteråret 2020.

Gå trygt til koncert med Copenhagen Phil! Vi tager publikums helbred og tryghed alvorligt, og vi følger myndighedernes retningslinjer nøje. Efter de seneste udmeldinger har vi for sæson 2021/2022 besluttet som udgangspunkt at sælge alle pladser i koncertsalen. Såfremt det på koncerttidspunktet viser sig, at alle sæder ikke må være besat, kan vi blive nødsaget til at foretage ændringer – ex at spille koncerten to gange med hver halv publikumsbelægning. Vi håber på jeres forståelse – og på, at det ikke bliver aktuelt.

Købte billetter refunderes i tilfælde af aflysning.


Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 12. november 2021
Tid: 17:00
Begivenhed KategoriAfholdte koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil