Indlæser Begivenheder
22
marts
lørdag

Stjernedirigenten og Brahms’ 4.

22. marts 2025 kl. 18:00

Copenhagen Phil
Dirigent / Oksana Lyniv
Solist / Anna Egholm, violin

Silvestrov / Silent music for string orchestra
Mozart / Violinkoncert nr. 4
Brahms / Symfoni nr. 4

STJERNEDIRIGENTEN OG BRAHMS’ 4.

Endelig! Den ukrainske stjernedirigent Oksana Lyniv er efterspurgt over hele kloden. Nu gæster hun for første gang København – hvor bevægende strygertoner fra Ukraine vil stå side om side med Brahms’ energiske og hjertegribende symfoni nr. 4. Tilsat det danske supertalent Anna Egholm som solist i Mozarts virtuose violinkoncert nr. 4.

I 2021 blev ukrainske Oksana Lyniv den første kvindelige dirigent ved Wagner-festspillene i Bayreuth. Året efter blev hun, som kapelmester på Operaen i Bologna, den første kvindelige chefdirigent i et italiensk operahus. Lyniv er den dirigent, alle verdens bedste orkestre gerne vil samarbejde med. Selv vil hun helst arbejde med unge talenter. Netop derfor har hun stiftet og er leder af Ukraines Ungdomssymfoniorkester.

Siden den russiske invasion i februar 2022 har ukrainske komponister haft en særlig plads i Lynivs repertoire. Valentyn Silvestrovs Silent music for string orchestra fra samme år er melankolske klange, stor skønhed og dyb smerte.

Brahms’ symfoni nr. 4 er den tyske komponists sidste og mest intense symfoni. Musikken er så helstøbt, at den virker som et kunstnerisk testamente til fremtiden. Anderledes lys af sind, klar som kildevand og solbeskinnet som en skøn sommerdag er Mozarts violinkoncert nr. 4 – denne aften med den unge violinvirtuos Anna Egholm i hovedrollen.

Koncerten er støttet af Den Danske Forskningsfond.

Arrangør: Copenhagen Phil
Varighed: Ca. 2 timer inkl. pause
Dørene lukkes præcis
Overtøj og større tasker må ikke medbringes i salen
Garderobeafgift inkl. i prisen

Detaljer
Dato: 22. marts 2025
Tid: 18:00
Begivenhed KategorierKlassisk, Koncerter
Sted
Julius Thomsens Gade 1
1974 Frederiksberg C, Danmark
Arrangør
Arrangør navn: Copenhagen Phil